Дейвид Фишеров донесе четвърта титла на България от европейското първенство

...
Дейвид Фишеров донесе четвърта титла на България от европейското първенство
Коментари Харесай

Дейвид Фишеров донесе на България четвърта титла от европейското първенство по вдигане на тежести

Дейвид Фишеров донесе четвърта купа на България от европейското състезание по повдигане на тежести в Тирана.

В категория до 102 кг натурализираният австриец бе безукорен и с дуел от 392 кг стигна до златния орден. Фишеров взе и купите и в обособените придвижвания със 177 кг в изхвърлянето и 215 кг в изтласкването.

Конкуренция на българския щангист бе само европейският първенец от Москва`21 Самвел Гаспарян. Арменецът приключи втори с дуел от 390 кг, като той изостана с по един кг от Фишеров и в двете придвижвания.

Бронзовото отличие стана владеене на испанеца Маркос Руис И Веласко с дуел от 384 кг. Руис И Веласко взе бронз и в двете придвижвания с опити от 176 и 208 кг.

В днешното съревнование България бе показана и от още един участник в лицето на Васил Маринов. Той приключи с дуел от 372 кг, който му отреди пето място в крайното класиране. В двете придвижвания Маринов реализира надлежно 172 и 200 кг.

Българското присъединяване на европейското състезание по повдигане на тежести завършва по-късно през днешния ден с последните ни двама представителите. От 18 часа Христо Христов ще подвига в категория до 109 кг при мъжете, а от 21 часа при дамите Джесика Иванова ще взе участие в категория до 87 кг.

В класирането по медали на европейското състезание България води безапелационно. Страната ни има четирима първенци в лицето на Ангел Русев (до 55 кг), Иван Димов (до 61 кг), Валентин Генчев (до 67 кг) и Дейвид Фишеров (до 102 кг). В класирането, включващо и обособените придвижвания, България също е на първа позиция с 10 златни оценки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР