Дейвид Фишеров донесе четвърта титла на България от европейското първенство

...
Дейвид Фишеров донесе четвърта титла на България от европейското първенство
Коментари Харесай

Дейвид Фишеров с европейска титла

Дейвид Фишеров донесе четвърта купа на България от европейското състезание по повдигане на тежести в Тирана.

В категория до 102 кг натурализираният австриец бе безукорен и с дуел от 392 кг стигна до златния орден. Фишеров взе и купите и в обособените придвижвания със 177 кг в изхвърлянето и 215 кг в изтласкването.

Конкуренция на българския щангист бе само европейският първенец от Москва`21 Самвел Гаспарян. Арменецът приключи втори с дуел от 390 кг, като той изостана с по един кг от Фишеров и в двете придвижвания.

Бронзовото отличие стана владеене на испанеца Маркос Руис И Веласко с дуел от 384 кг. Руис И Веласко взе бронз и в двете придвижвания с опити от 176 и 208 кг.

В днешното съревнование България бе показана и от още един участник в лицето на Васил Маринов. Той приключи с дуел от 372 кг, който му отреди пето място в крайното класиране. В двете придвижвания Маринов реализира надлежно 172 и 200 кг.

Българското присъединяване на европейското състезание по повдигане на тежести завършва по-късно през днешния ден с последните ни двама представителите. От 18 часа Христо Христов ще подвига в категория до 109 кг при мъжете, а от 21 часа при дамите Джесика Иванова ще взе участие в категория до 87 кг.

В класирането по медали на европейското състезание България води безапелационно. Страната ни има четирима първенци в лицето на Ангел Русев (до 55 кг), Иван Димов (до 61 кг), Валентин Генчев (до 67 кг) и Дейвид Фишеров (до 102 кг), подчертава Българска телеграфна агенция. В класирането, включващо и обособените придвижвания, България също е на първа позиция с 10 златни оценки.
 Продължава мощното показване на щангистите ни
Продължава мощното показване на щангистите ни

" Лъвовете " лидери
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР