Действията се проведоха в седмицата от 7 до 13 февруари,

...
Действията се проведоха в седмицата от 7 до 13 февруари,
Коментари Харесай

Приключи поредната операция за контрол на товарните автомобили и автобусите

Действията се организираха в седмицата от 7 до 13 февруари, в границите на интервенция, инициирана от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – Roadpol. Аналогичен надзор бе осъществен на територията на всички страни членки.

Обобщени резултати от полицейската интервенция у нас, в която участваха и представители на ИА “Автомобилна администрация “, заяви гл. контрольор Атанас Драгов от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП.

Общо установените нарушавания са 7 343.

При товарните коли те са свързани главно с неспазване на скоростните режими – общо 5 188. С нередовни документи са открити 369 водачи, а при други 201 е установено, че се движат без потребление на предпазен колан.

Отново неспазването на скоростните режими е главното нарушаване, установено при водачите на рейсове – общо 42 случая. 26 са установените случаи на неизползване на предпазни колани, а при 21 водачи е открита техническа нередовност на транспортното средство.

В календара на Roadpol е планувано 4 пъти в годината осъществяване на интервенция с акцент върху товарните коли и рейсовете, по една във всеки сезон. Причината по тази причина, е че при настъпване на пътнотранспортно произшествие с присъединяване на сходен тип транспортни средства, травматизмът и материалните вреди са най-сериозни.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР