Действията по разследването са осъществени през вчерашния ден. В рамките

...
Действията по разследването са осъществени през вчерашния ден. В рамките
Коментари Харесай

Родните антимафиоти, в координация с Европол, спряха дейността на незаконен сайт за учебници

Действията по следствието са осъществени през вчерашния ден. В рамките на спецакцията е предотвратено противозаконното потребление на литературни творби и учебници за разнообразни специалности във висши образователни заведения, като обекти на авторското и сродни на него права, чрез интернет уеб страницата https://www.7print.bg/.

 

Установен е притежателят на уеб страницата, разпространявал голям брой копия на учебници и книги, които се предложили за продажба на ниски цени, както посредством уеб страницата, по този начин и посредством няколко копирни центъра на територията на столицата.

 

Разследването е открило, че предлаганите литературни произведения като обекти на авторското право и сродните му права са над 13 000.

 

Разпространение е осъществявано без нужното по закон единодушие на създателите и правоносителите. В хода на работата е станало ясно също по този начин, че ползвайки уеб страницата, потребителите му са заразявали компютърните си системи със злотворен програмен продукт. Иззети са документи и цифрови устройства, чрез които се е осъществявало противозаконното препредаване.

 

С оглед установените голям брой нарушавания на правата върху обекти на интелектуалната благосъстоятелност, достъпът до уеб страницата е прекратен.

 

Акцията е осъществена в съгласуваност с Европол в границите на ЕMPACT (програма за мултидисциплинарно и многоведомствено оперативно съдействие за битка с проведената престъпност).
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР