Действията по демонтажа на Паметника на Съветската армия в София

...
Действията по демонтажа на Паметника на Съветската армия в София
Коментари Харесай

Свиленски за демонтажа на Паметника на Съветската армия: Абсолютно незаконни действия

Действията по демонтажа на Паметника на Съветската войска в София са безусловно противозаконни, съобщи Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. В " Панорама " той изясни, че социалистите са пуснали сигнал до прокуратурата, само че я приканва и да се самосезира.

" Това е национално благосъстояние - 20 млн. лв. коства. Увреждане на държавно имущество. Който е подписвал тези документи, да отива да изяснява какво е правил. "

Още във вторник, когато стартира премахването на статуите, Българска социалистическа партия са поискали от премиера Денков да даде документи. Той им заречен да ги даде в сряда, само че това по този начин и не се случило.

" В четвъртък, след блокадата в Народното събрание, на председателския съвет е пристигна не различен, а пиарът на регионалния шеф. На въпроса " имате ли документите ", получавахме един отовор - " Имаме всички документи ", само че по този начин и не ги даде ".

Голяма част от заверките върху документите са с дата 14 и 15 декември - през вчерашния ден и през днешния ден, уточни още Свиленски.

Депутатът сподели няколко фотоси на руски монументи в разнообразни европейски градове и най-после - фотография на заместител регионалния шеф на София с отразяната ръка на боеца с автомат " Шпагин ".

" Снимал се е като с трофей след лов. Това обикновено ли е - с ръката на този боец, който е освободил Европа? "

Според Георги Свиленски абсурдът към паметника, както и предлагането 3 март да не е народен празник, имат за цел " да маскират другите нелепости, които вършат с Конституцията и страната ".

" На тях им би трябвало заслон. Слагаха заслон " евроатлантическо болшинство ", в този момент поставят заслон " конституционно болшинство ". Сега в Конституцията вкарват, че регулаторите трябвало с 2/3, тъй като те са 2/3 - 164, с цел да могат да си го нагласят. Така че още няколко месеца ще се прегръщат, до момента в който се нагласят регулаторите ", предвижда Свиленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР