Действията на Слави Трифонов са дошли на фона на осезаемо

...
Действията на Слави Трифонов са дошли на фона на осезаемо
Коментари Харесай

Иска ли българинът предсрочни избори?

Действията на Слави Трифонов са пристигнали на фона на осезаемо публично отвращение за нови внезапни политически придвижвания – публичният декор не е в интерес на нови избори и даже на държавни промени, сочи изследване на „ Галъп интернешънъл болкан “.

Според социолозите остава неяснотата по огромната тематика от последните години – антикорупционна политика. Изследването е финансирано със лични средства, извършено е от 2 до 10 юни измежду 806 пълнолетни българи по метода „ лице в лице “ с таблети. Теренът обгръща единствено отчасти политическите разтърсвания от последните седмици, само че е индикативен за устойчивите фонови настроения в обществото ни, допълват специалистите.



41,3% от пълнолетните български жители споделят, че по-скоро не са съгласни да има нови предварителни избори. 26,5% са на противоположното мнение. По отношение на оставка на държавното управление българите не са толкоз безапелационни, само че даже и там наподобява, че нежеланието за оставка към момента надвива, въпреки и с малко – 39,8% против 36,7%.

И по двата въпроса личат съществени дялове на съмнение измежду българите. Въпреки съмнението обаче проличава, че конфигурация за радикални политически промени от страна на обществото в първата половина на този месец няма. Как ще се отрази втората половина – занапред ще проличи, считат социолозите.

Ниска е осведомеността по другата съществена тематика – антикорупционната политика. Например, по концепцията за делене на отрасловата комисия на два нови органа не е дребен делът на тези, които не могат да отговорят изрично на въпроса – 40,7%. Идеята се поддържа от 24,3% от пълнолетните българи, само че 35% са на противоположното мнение.

Данните са част от ежемесечната самостоятелна изследователска стратегия на " Галъп ". Изследването е извършено със лични средства сред 2 и 10 юни измежду 806 души по метода „ лице в лице “ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е еднакъв на към 54 хиляди души.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР