Действията на ръководителя на частната руска армия Вагнер изиграла значителна

...
Действията на ръководителя на частната руска армия Вагнер изиграла значителна
Коментари Харесай

Пригожин не иска да сваля Путин?

Действията на ръководителя на частната съветска войска " Вагнер " изиграла забележителна роля в съветската атака в Украйна, но която във вчерашния ден официално се обърна против ръководството на военното министерство на РФ, не са за свалянето на президента Владимир Путин. Това разяснява пред bTV интернационалният специалист и някогашен заместник-външен министър Милен Керемедчиев.

" Действията на " Вагнер " са ориентирани не към Путин, а към военния министър Шойгу, към ген. Герасимов, който управлява армията. Така че по-скоро тук приказваме за един тежък вътрешен спор. Да, Пригожин може да направи доста бели, тъй като има под командването си 20-25 хиляди бойци, знаете по какъв начин бяха набрани (част от тях са някогашни затворници).

Отделно има и към 25 хиляди наемници на " Вагнер ", ситуирани в Сирия и Африка, те също може да бъдат мобилизирани и докарани до Русия. Но той няма опция да направи по-сериозен пробив, тъй като му липсва авиация, липсва му по-тежко въоръжение. Но в случай че се стигне до сблъскване с съветската войска, може да се стигне до тежки провали и даже цивилни жертви ", уточни специалистът.

" Вагнер " е най-голямата, само че не единствената частна съветска военна компания, която се употребява от Москва в интервенции, в които Путин не желае директна интервенция на формалната войска - да вземем за пример дадени интервенции в Сирия обратно във времето. Това, което разграничава обаче водачът й Пригожин, е специфичното отношение към него от страна на Кремъл, чието управление делегира точно на " Вагнер " съществени бойни фронтове в Украйна като Бахмут, с цел да не се постанова нова готовност и с цел да не се повишава общественото напрежение, означи Керемедчиев.

" Оттам стартира спорът с армията, тъй като има една дата - 1 юли, която е поставил Путин като срок всички частни армии да сложат оръжие и да се причислят към формалната съветска войска. Нещо, което Пригожин с цялата власт и мощ, която му бе дадена в последните години, не желае да направи. "

В последна сметка, счита Керемедчиев, напрежението непроменяемо ще повлияе на съветската самодейност в Украйна, тъй като " Вагнер " до момента бе значима част от нашествието, а при по този начин стеклите се условия може би ще се наложи и изваждане на сили на постоянната войска от фронта и изпращането им навътре в страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР