Действията на премиера по пътната трагедия край Своге са удачни.Така

...
Действията на премиера по пътната трагедия край Своге са удачни.Така
Коментари Харесай

Владислав Горанов: До 2021 година ще има и други оставки на министри

Действията на премиера по пътната покруса край Своге са удачни.

Така финансовият министър Владислав Горанов разяснява в студиото на Нова телевизия идните промени в кабинета.

Горанов сподели, че познава номинираните от кабинета за министри, само че акцентира професионалните качества на тези, които напущат постовете си.

В края на диалога в студиото Горанов сподели, че в случай че не настъпят непредвидени геополитически събития, приходите в бюджетната сфера може да бъдат увеличени с 10% от 1 януари. Запитан дали ще се понижи ставката на Данък добавена стойност, ще има ли диференцирана ставка, Горанов отхвърли, като отговори по този начин: " Това е въпрос за идващ финансов министър! "

Всеки един от новите министри може да се оправи със дилемите. Познавам ги добре. " Младен Маринов го познавам около работата с опитите за повишение на събираемостта през годините. Народният представител от Враца Петя Аврамова и Александър Манолев също ги познавам. Мисля, че са положителни решения. Заслужава обаче да кажем положителни думи и за сътрудниците, които си потеглят от държавното управление ", добави той.

Запитан дали старите министри са по-добри от новите, Горанов отвърна: " Ако рутината и опитът дават преимущество, сигурно си потеглят едни от опитните. Московски ще остане в историята като най-дълго стоелият министър на превоза. И Ники Нанков, който няколко пъти бе министър на районното развиване – извънредно деятелен, млад и приветлив човек, който подходи доста почтено в обстановката, станала мотив за оставките ".

" Самоцелното стоене на постовете не е потребно нито за тези, които ги заемат, нито за обществото. Дебат за избрани министри да си вървят не е спрян. Никой не е застрахован с изключение на премиера, тъй като с него си тръгваме всички. Важно е да се означи, че не би трябвало, доста елементарно да се дават кадрови жертви дотоколкова доколкото качествените хора не са безспир. Второ се основава чувство за това, че всеки може да бъде елементарно изхарчен. Като приказваме за подобен вид покруса, мисля че дейностите на премиера са удачни ", сподели още министърът.

По мотив това дали ще се окаже, че има съществени нарушавания в пътната настилка Горанов съобщи: " Пътното строителство не ми е мощ. Ако се откри, че в този път има сходни нарушавания доста елементарно ще установим дали ще бъде понесена отговорност в тази посока ".

Горанов изрази убеденост в това, че кабинетът ще изкара мандата си, разяснявайки дали ще има и други промени в състава на държавното управление. До 2021 година ще има и други оставки, счита той.

Владислав Горанов отговори и на рецензиите на президента Радев. За нас не е вреда това, че той излезе от ролята на обединител на нацията и влезе в ролята на съпротива, сподели той.

Очаквайте детайлности!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР