Действията на НАТО под ръководството на САЩ покачиха напрежението между

...
Действията на НАТО под ръководството на САЩ покачиха напрежението между
Коментари Харесай

Китай обвини НАТО в подклаждане на напрежението между Русия и Украйна до точка на пречупване


Действията на НАТО под управлението на Съединени американски щати повишиха напрежението сред Русия и Украйна до " точка на изкривяване ". Това съобщи представителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан, цитират от " Ройтерс ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2133
Той прикани Съединените щати да одобряват съществено опасенията на Китай и да заобикалят да подкопават неговите права или ползи при решаването на въпроса с Украйна и връзките с Русия.

Джао Лиджиан акцентира, че възбраната за импорт на съветски нефт, наложена от Съединени американски щати, " няма интернационално правно съображение ".

Китай продължава да се опълчва " твърдо " на " едностранните наказания ", защото сходни ограничения няма да донесат мир и сигурност, предизвести той на брифинг.

Според Джао сходни дейности само ще доведат до съществени проблеми за стопанската система и качеството на живот в съответните страни. При подобен сюжет всички ще изгубят, посочи той и добави, че Китай и Русия не престават постоянното си съдействие в енергийния бранш.

Вчера президентът на Съединени американски щати Джо Байдън наложи ембарго на вноса на нефт, полутечен природен газ и въглища от Русия.

По данни на световната база данни за мониторинг на глобите Castellum.ai Русия към този момент е най-санкционираната страна в света поради войната с Украйна.

Преди дни австралийският министър председател Скот Морисън прикани Китай да спре съветската експанзия в Украйна. Според него Пекин трябвало да работи според своите заявления за поощряване на международния мир и да се причисли към напъните за прекъсване на нашествието на Русия в Украйна.

Ден по-рано висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел също настоя Китай да посредничи във войната на Русия против Украйна.

 Пекин отхвърли да се причисли към финансовите наказания, наложени на Русия от Съединени американски щати и европейските държавни управления.

Китай е значим клиент на съветски нефт и газ и е единственото огромно държавно управление в света, което отхвърли да разкритикува нападението на Русия против Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР