Действията на МВР по случая с Георги Семерджиев ще приключат

...
Действията на МВР по случая с Георги Семерджиев ще приключат
Коментари Харесай

След оправдателни данни: Повторна проверка показва, че полицай е извършвал нарушения около Семерджиев.


Действията на Министерство на вътрешните работи по случая с Георги Семерджиев ще приключат до края на годината. Такива са уверенията на екипите, които работят по дисциплинарните производства.

Това съобщи в „ Лице в лице “ вътрешният министър Иван Демерджиев.

„ Първоначалната инспекция, която е осъществена за приятеля на Симона Радева, който е служител на реда в Четвърто районно ръководство, приключва със умозаключение, че не е направил дисциплинарно нарушаване и няма съображение да бъде осъден. Аз също подредих инспекция, ще завърши до дни и имам вяра, че изводите от нея ще бъдат разнообразни. Такива са в началото събраните данни “, разяснява вътрешният министър.

Той уточни, че при няколко престъпни случая към този момент има служители на реда, които са предадени на прокуратурата. Има и случаи с уволнени чиновници на висши постове, на доста от граничните полицейски пунктове са заменени шефовете. Те са допускали осъществяването на нарушавания или е имало неприятна организация.

„ Около 40 бяха тестваните служители на реда единствено към случая „ Семерджиев “. Дисциплинарните им производства висят, голяма част от тях ще приключат в идващите дни. Със сигурност ще има доста осъдени чиновници “, разяснява Демерджиев.

" Това значи, че полицията намира сили да се чисти от хората, които нарушават законите от вътрешната страна. Над 9000 полицейски чиновници бяха тествани за опиати, констатирахме при по-малко от 20 такава утреба ", уточни още той.

" Има парчета от някогашни мутренски структури и нови играчи, които са си повярвали, че стоят над закона. Възложил съм разбор, с който да се ревизират тези хора ", разяснява вътрешният министър.

" Всичко към случая с изгубването на 12-годишния Александър от Перник е изяснено. Неговият аутизъм му е оказал помощ да се оправи със обстановката. Медиците са открили, че положението му изцяло подхожда на това, че сам е бродил няколко дни измежду природата. Това за нас е най-символичният и зареждащ случай ", сподели вътрешният министър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР