Действията на Китай заплашват основаващия се на правила ред, който

...
Действията на Китай заплашват основаващия се на правила ред, който
Коментари Харесай

САЩ обвиниха Китай, че застрашава световния ред

Действията на Китай заплашват основаващия се на правила ред, който подсигурява международната непоклатимост, съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкън при започване на среща с водещи китайски дипломати, оповестява Агенция Франс Прес.

В Анкъридж, Аляска, се организира разговор на високо ниво сред представители на Китай и новата администрация на Съединени американски щати. От китайска страна вземат участие членът на Политбюро и шеф на Отдела за външни връзки на Централен комитет на ККП Ян Дзиечъ и външният министър Уан И, а от американска – държавният секретар Антъни Блинкън и съветникът по въпросите на националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан.

" Ще дискутираме въпроса за нашите най-дълбоки безпокойства по отношение на дейностите на Китай в Синцзян, Хонконг, Тайван, за хакерските атаки против Съединени американски щати и за икономическата насила против нашите съдружници. Всяко едно от тези дейности заплашва основаващия се на правила ред, който подсигурява международната непоклатимост. Ето за какво не става дума единствено за вътрешни въпроси и ние усещаме, че сме длъжни да приказваме за всичко това ", съобщи Блинкън пред китайския външен министър Ван И и пред висшия отговарящ за въпросите на външна политика в Китайската комунистическа партия Ян Дзиечъ.

" Мнозинството от страните в света не припознават американските полезности, представяните от Съединени американски щати като световни възгледи и направените от няколко страни интернационалните правила. Съединени американски щати, както и Китай имат собствен вид народна власт и не трябва Вашингтон да прави безпочвени мнения по отношение на демокрацията и човешките права в Китай. ККП и политическата система на страната се употребяват с поддръжката на китайския народ. Опитите за смяна на китайската обществена система ще останат безплодни ", уточни Ян Дзиечъ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР