Действията на членовете на Съвета на директорите на ДКК уронват

...
Действията на членовете на Съвета на директорите на ДКК уронват
Коментари Харесай

Даниела Везиева: Този състав на УС на ДКК уронва престижа на Министерството на икономиката

Действията на членовете на Съвета на шефовете на ДКК уронват както престижа на Министерство на стопанската система, по този начин и на самото сдружение. Те основават и усещането, че този състав на УС не желае да се промени моделът на ръководство на сдружението.

Това съобщи министърът на стопанската система Даниела Везиева на брифинг в петък.

Служебният министър на стопанската система удостовери, че ще изиска оставките на тримата членове на Съвета на шефовете на Държавната консолидационна компания. "Решението е след импортирания от сътрудниците отчет ", добави министърът.

Министърът сподели, че ще изиска оставката им и за това, "че си разрешиха да изнесат изказвания, които не дават отговор на истината ".



По думите ѝ раздялата с тези членове на Съвета на шефовете е малко позакъсняла.

"Разговарях с тях и подадох ръка да работим дружно, тъй като смятам, че би трябвало да има последователност и опитът им ще способства за това да почистим ДКК от всички обвинявания. Наистина мислех, че с тези хора можем да работим по една обща идея. Да, ще желая оставката на тези трима членове. Много ме изненада медийната им акция ", добави Везиева.

"При първото служебно държавно управление ДКК нямаше уебсайт. Явно не са смятали, че би трябвало да осведомят за всички процедури, които се съблюдават ", сподели още Везиева.

Според нея, в този момент, когато министерството се бори да направи процесите транспарантни и законни, този медиен интерес им служи за нещо. "За какво - очевидно ще стане ясно след време ", уточни министърът.

Тя беше безапелационна, че не се тормози от инспекции, а методът, по който се изнася информация, която не дава отговор на истината. Според нея е имало опити за удар върху военнопромишления подтекст.

"Всичките клевети, които се пробваха да създадат, не са от изгода от никого. Всеки един опит да окаляме този бизнес ще ни коства доста ", посочи Везиева.

Министърът показва мнение на ведомството след инспекция, разпоредена от министъра във вторник във връзка медийни изявления на трима от членовете на съвета на шефовете на ДКК, с които бе оповестено решението на СД на ДКК да освободи Ваня Караганева от длъжността изпълнителен шеф.

По-рано през днешния ден стана ясно, че прокуратурата се е самосезирала по медийни изявления, касаещи вероятно осъществени закононарушения от общ темперамент в ДКК, оповестиха от прокуратурата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР