Действителността, в която живеем, е изпълнена с предизвикателства и понякога

...
Действителността, в която живеем, е изпълнена с предизвикателства и понякога
Коментари Харесай

Здравка Евтимова: Вече не сме байганьовци, а алекоконстантиновци

" Действителността, в която живеем, е изпълнена с провокации и от време на време – с трагизъм. Но постоянно, когато е имало трагизъм, пред човечеството са се откривали пътища на развиване и достижения, които преди са били немислими. Затова се надявам повече хора да гласоподават ". Изборът през днешния ден е толкоз значим, напомнип исателката Здравка Евтимова. 
 
Мнението, че нищо не зависи от нас е надълбоко неправилно, уточни тя в изявление за БНР.

" За правото на глас е водена война. След като разполагаме с него, да се откажем значи да обърнем тил на историята. Това е пътека за едно бъдеще на нашата страна ".

Изборите са метод да се надигнем против локалните феодали, акцентира писателката.

" В предишното локалните феодали са затваряли съгражданите си в килии и са ограничавали свободата им. Днес тези локални феодали заграждат самите себе си в такива килии - на една лъжлива власт, на едни сделки, шашми и измами. Бих желала да съм на мястото на тези хора, които се изправят против локалните феодали ". 

Днес българите в по-голямата си част са алекоконстантиновци, а не байганьовци, сподели още Евтимова. 

" Бай Ганьо е едно краткотрайно събитие. Всъщност е стадий от нашата история, който би следвало да си остане в предишното. Алчността заема превес в съзнанието на Бай Ганьо. А това е мотор, който доста бързо се разпада. Алчността в днешните байганьовци обрича децата им. Тя поражда търговията с опиати, не им дава хъс и предпочитание да натрупат познания и умения. Този, който има занния и умения, никой не може да трансформира в бай Ганьо ". 

Надявам се, че смяната към по-добро, повече почтеност и ограничение на корупцията ще сътвори от България едно място освен благословено с прелестна природа, само че и с хора, които ще се изправят против мошеничеството и алчността, уточни писателката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР