Действащият шампион на Ла Лига Барселона е използвал инвестиционен фонд

...
Действащият шампион на Ла Лига Барселона е използвал инвестиционен фонд
Коментари Харесай

Барселона е използвал инвестиционен фонд за своите финансови операции

Действащият първенец на Ла Лига Барселона е употребявал капиталов фонд за своите финансови интервенции в опит да се конкурира с Манчестър Сити и Пари Сен Жермен, които са спонсорирани от пари от Арабския полуостров, заяви клубен източник. Финансирането посредством капиталови фондове е невиждано за испанския футбол и нехарактерно за този на интернационално равнище. Източникът на клуба е съобщил за Ройтерс, че каталунците са получили финансов пакет от 140 млн. евро предходната година от фирмите Pricoa Capital Group and Barings, които ще бъдат върнати назад след пет години.

Той загатна, че 90 млн. евро са пристигнали от Pricoa и 50 от Barings. „ Това са фондове, които са идеални за клуба, защото оферират ниски проценти на лихвите “. Европейският футбол става все по-конкурентен и клубове като Манчестър Сити и ПСЖ са спонсорирани финансово от страни в Арабския полуостров. Нашият модел е кореннно друг от техния, по тази причина се нуждаем от новаторски способи, с цел да се конкурираме с тях “, приключи той. Финансирането от капиталови фондове няма да бъде употребявано за спонсорирането на плануваната реставрация на стадион,,Ноу Камп “. От,,блаугранас “ обявиха по-рано, че това ще коства на клуба 600 млн. евро и ще бъде приключено през 2023.

Но финансирането от капиталови фондове може да бъде изхарчено в заплати и прехвърляния. Барселона, който е благосъстоятелност на клубни членове, означи вторите най-високи доходи в Ла Лига за 2018, печелейки 690 млн. евро, като отборът изостана само от безконечния си противник Реал Мадрид, който завоюва 750 млн. евро. Манчестър Сити, чийто притежател е кралското семейство на Абу Даби, означи доходи от 503.5 млн. паунда предходната година, а ПСЖ, благосъстоятелност на Qatar Sports Investments, е спечелил 541 млн. евро.

Водени от капитана и притежател на пет Златни топки Лионел Меси, Барселона има най-високите футболни заплати в света. Клубът стана първият в света, който счупи границата от 500 млн. евро за финансови хонорари, само че все пак излиза на облага за осма поредна година. Финансовите приходи на Барса през 2017 бяха увеличени след рекордния трансфер на Неймар в ПСЖ, който мина във френския исполин за сумата от 222 млн. евро, макар че клубът похарчи 105 млн. евро за нападателя на френския народен тим Осман Дембеле и 165 млн. евро за полузащитника на Ливърпул Филипе Коутиньо. Миналия месец, каталунците оповестиха, че са постигнали договорка за подписа на 21-годишния млад гений на Аякс и националния тим на Холандия Френки де Йонг за сумата от 75 млн. евро. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР