Действащият олимпийски шампион Дания спечели седми пореден мач на световното

...
Действащият олимпийски шампион Дания спечели седми пореден мач на световното
Коментари Харесай

Дания навъртя седем поредни победи на Световното

Действащият олимпийски първенец Дания завоюва седми следващ мач на международното състезание по хандбал за мъже, откакто се наложи с 26:20 (9:7) против Египет. По този метод домакините на втора група оглавиха еднолично класирането, откакто Швеция загуби с 27:30 (14:17) против Норвегия.

Египет вкара първите два гола в мача и водеше в първата четвъртина, с което акцентира проблемите на датчаните против тимове отвън Европа. Домакините на финалите обаче взеха самодейността преди полувремето и го приключиха с два гола задатък, а през втората част затвърдиха преднината си и стигнаха до успеха. С по пет гола за датчаните се отличиха Андерс Закариасен и Микел Хансен, а Али Зейнелабедин вкара шест за египтяните. Норвегия завоюва значими две точки против шведите след победа с три гола разлика в класическото дерби.

По този метод международните вицешампиони се изравниха с Швеция на второто място по точки и вторият полуфиналист от този поток ще стане прочут в последния ден. Норвежците, които играят с Унгария и ще разчитат от помощ от датчаните в дуела им с Швеция, завоюваха най-много с помощта на 11-те гола на Сандер Сагосен. По пет за шведите вкараха Хампус Ване и Андреас Нилсон. Германия си подсигурява място на полуфиналите, откакто победи с 22:21 (11:11) Хърватия.

Домакините на първа група се възползваха от шестте гола на Фабиан Вийде и се изравниха по точки с настоящия първенец Франция, като двата тима са недостижими за Хърватия и Испания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР