Действащият германски канцлер Ангела Меркел реагира спокойно на публикуването от

...
Действащият германски канцлер Ангела Меркел реагира спокойно на публикуването от
Коментари Харесай

Меркел не критикува нарушаване на дипломатическия протокол от Русия заради Донбас

Действащият немски канцлер Ангела Меркел реагира умерено на публикуването от съветското външно министерство на дипломатическа преписка сред външните министри на Германия, Франция и Русия, съобщи БГНЕС.

DW попита Ангела Меркел за мнението ѝ по отношение на публикуването на дипломатическата преписка по време на срещата ѝ с публицисти в Берлин. " Много от моите писма могат да бъдат прочетени и във вестниците, тъй че в това отношение никой не трябва да крие нищо ", отговори немският канцлер.
The Times: Русия тества западните недостатъци по всички фронтове
В Берлин разузнавач пада от прозореца и умира. Полша е изправена пред нарушавания на границите. Войски се събират до границите на Украйна. И...

Същевременно тя изрази страдание за анулацията на срещите на външните министри в нормандски формат. Изпълняващият длъжността канцлер на Федерална република Германия означи, че сходни срещи постоянно имат " своя лична динамичност ". " Такива срещи постоянно имат своя лична динамичност. Ето за какво те са положителни и значими. И по тази причина скърбя, че такива срещи не се състояха неотдавна ", съобщи Ангела Меркел.

Няколко часа по-рано съветското външно министерство разгласява преписка сред Сергей Лавров и немските и френските му сътрудници по отношение на договарянията за обстановката в Донбас, в която се показва, че позицията на Москва в договарянията е " обект на изкривяване ”. Официален Париж упрекна Русия, че е нарушила дипломатическия протокол. На собствен ред украинският външен министър Дмитрий Кулеба съобщи пред публицисти в Киев: " В това няма нищо положително. Русия убива нормандския формат, демонстрирайки, че не се интересува от развиването му, и подкопава остатъците от доверието към него ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР