Действащ служител на лондонската полиция призна пред съда, че е

...
Действащ служител на лондонската полиция призна пред съда, че е
Коментари Харесай

Полицай в Лондон се призна за виновен за 24 изнасилвания

Действащ чиновник на лондонската полиция призна пред съда, че е направил поредност от офанзиви против дами, в това число 24 изнасилвания, с което се подреди измежду най-закоравелите полови нарушители във Англия. Престъпленията са били осъществени за интервал от над 17 години, съобщи Ройтерс.

Столичната полиция се извини през днешния ден и сподели, че е трябвало да реагира по-рано, откакто 48-годишният Дейвид Карик се призна за отговорен по общо 49 обвинявания, свързани с 12 жертви, в това число 24 случая на обезчестяване сред 2003 и 2020 година

Лондонската полиция, в която бяха наложени " специфични ограничения ", откакто беше разтърсена от поредност кавги предходната година, заяви, че Карик е злоупотребил със служебно състояние за осъществяването на позорните си закононарушения.

" Пропуснали сме опцията през годините да идентифицираме насилника ", сподели помощник-комисар Барбара Грей пред телевизия " Скай нюз " и добави: " Наистина съжаляваме за обстоятелството, че той е продължавал да работи като полицейски чиновник ".

" Нашият блян да идентифицираме и да освобождаваме столичната полиция от покварени чиновници е съдбоносен. Ние сме се фокусирали върху това и по този начин ще продължим и в бъдеще ", добави тя.

Комисар Марк Роули беше назначен за шеф на лондонската полиция, с цел да я прочисти от покварени фрагменти. Той даде обещание да уволни всеки чиновник, който е подкупен, който е показал расизъм или пък е нарушил законите.

В самостоятелен преглед за активността на лондонската полиция от октомври се показва, че е нужна радикална промяна във връзка с метода, по който полицията реагира на изказвания за злоупотреби, отправени против стотици нейни чиновници, показва Ройтерс. Изготвянето на този документ беше разпоредено през 2021 година, откакто полицейски чиновник беше наказан на пожизнен затвор за изнасилването и убийството на британката Сара Евърард, напомня организацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР