Дейността на уличните музиканти създаде напрежение в Пловдив. Отново на

...
Дейността на уличните музиканти създаде напрежение в Пловдив. Отново на
Коментари Харесай

Подписка срещу уличните музиканти в Пловдив

Дейността на уличните музиканти сътвори напрежение в Пловдив. Отново на дневен ред е разногласието " за " или " срещу " уличната музика. Жители и работещи в центъра на града изпратиха до регионалния шеф подписка за ограничение на активността на уличните музиканти.

Всеки ден Главната улица на Пловдив се оглася от гайди, цигулки, кавали, китари и барабани. Музиката не стопира часове наред, оплакват се участниците в подписката.

" Нямам нищо срещу, дано да излезат да си изкарат някой лев, само че да е всичко уравновесено сред нас и тях. Мен персонално ме нервират, отново споделям, от такава позиция на това, че свирят едно и също нещо непрекъснато " - споделя Павел Павлов, търговец и притежател на магазин.

Подписалите жалбата чакат от локалната власт да упражнява непрекъснат надзор и да вкара ред при изпълнителите, както и да не се употребяват озвучителни уредби.

" Напоследък все по-малко са проблемите, за благополучие. Най-вече проблеми има с продавачи от магазини, които стоят през целия ден и по този начин им е доста шумно. " - споделя Иван Аговски махленски музикант.

" Да, постоянно се случва. Правят им забележки и ги гонят. И на мен се е случвало, да. " - признава Наньо Лазаров от Калофер, махленски музикант

Дебатът за уличните музиканти се води всеки ден.

" Доволна съм. Работя си, свирят ми, готино ми е. Нищо срещу нямам тях. Трябва да го правиш от сърце и душа. Това е най-важното. Дали свириш подправено или не, ей тука, би трябвало да го правиш от сърце. " - счита Рени Джизакова

" Даже имаме клиенти в магазините и споделят: " Вас главите болят ли ви? Ние тука пет минути сме в магазина и не устояваме към този момент. " Аз дори съм подавал и в общината сигнал и те подвигат ръцете, споделят ние нищо не можем да създадем. " - ядосва се Павел Павлов

Община Пловдив издава разрешителни на уличните музиканти един път годишно. За последната година те са едвам 110 при 162 през 2021-ва.

Златин Бояджиев/Антон Марчев, Стоян Атанасов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР