Дейността на служба „Военна полиция” през 2017 г. съответства на

...
Дейността на служба „Военна полиция” през 2017 г. съответства на
Коментари Харесай

„Военна полиция“: През 2017 г. не сме получавали данни за терористична заплаха

Дейността на работа „ Военна полиция” през 2017 година подхожда на ролята, задачите и дилемите на Въоръжените сили. Това сподели шефът на службата бригаден военачалник Борислав Сертов през днешния ден, 19 февруари, по време на годишния доклад за активността на работа „ Военна полиция” през 2017 година, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.
Бригаден военачалник Сертов означи, че предпочитана задача на работа „ Военна полиция” през 2017 година е била разкриването и предотвратяването на терористична активност, ориентирана против Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска, войски и представители на Алианса, участващи в интернационалните военни мероприятия, провеждани на територията на страната.
През отчетния интервал не е получавана информация, свидетелстваща за директна терористична опасност, ориентирана против формированията и обектите на Министерството на защитата и Българската войска. Антитерористичната активност е реализирана в директно взаимоотношение със службите за сигурност и за публичен ред в страната, означи още началникът на работа „ Военна полиция “. По думите му се вижда спад в новообразуваните военни досъдебни производства, което свидетелства за нараснала успеваемост на провежданата от органите на службата превантивна активност, а откритите дейности по следствието оказват възпиращо влияние върху военнослужещи и цивилни чиновници, имащи планове да правят непозволени дейности или престъпления.
Заместник-министърът на защитата Анатолий Величков връчи награди от името на министъра на защитата на военнослужещи от бранш “Издирване и задържане” към Регионална работа „ Военна полиция” – София за реализирани резултати при осъществяване на задания по противопоставяне на тероризма, свързани с издирването на разположение, оповестено за общодържавно търсене.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР