Дейността на обществената организация Миротворец“ по никакъв начин не е

...
Дейността на обществената организация Миротворец“ по никакъв начин не е
Коментари Харесай

Посолството на Украйна у нас: „Миротворец“ не отразява официалната политика на Киев

Дейността на публичната организация „ Миротворец “ по никакъв метод не е обвързвана с работата на държавните институции на Украйна и не отразява формалната политика на Украинската страна. Това оповестява посолството на Украйна в България на своята публична страница във Фейсбук.

" Българска социалистическа партия за България " съобщи, че ще внесе сигнал до Държавна организация „ Национална сигурност ” (ДАНС) и желае чуване на службите за уеб страницата " Миротворец ", написа Българска телеграфна агенция.

" Възраждане " ще предложи план на декларация по отношение на включването на български жители в лист на украинския уебсайт. Вчера парламентарната комисия по външна политика е упълномощила на зам.-външния министър Елена Шекерлетова да проучат, да приказват и с украинския дипломат, кой стои зад уеб сайтове като „ Миротворец “. 

Когато имаше закани към Христо Грозев, страната се задейства мигновено, разяснява през вчерашния ден президентът Румен Радев по отношение на украинския уебсайт „ Миротворец “. „ Очаквам българското държавно управление най-накрая да вземе някакво отношение по този случай, без значение какъв е. Трябва да се разбере дали това са подправени сигнали, дали са реалистични, до каква степен са достоверни, би трябвало да има дейности. Всеки един български жител би трябвало да бъде защитаван, когато под опасност са живота и сигурността му ", сподели президентът.

От февруари 2021 година Европейският парламент упорства уеб сайтът „ Миротворец “, в който има описи с хора, нарочени за „ врагове “ на Украйна с подтекст да бъдат премахнати, да бъде закрит. Това сподели евродепутатът Елена Йончева, която също е част от листата на уеб страницата от 2018 г. 

Посолството на Украйна осведоми, че „ Миротворец “ е самостоятелен информативен запас на социална самодейност на Центъра за проучване на признаците на закононарушения против националната сигурност на Украйна, мира и сигурността на човечеството и интернационалния правов ред.

Според посолството осведомителното попълване на уеб страницата се реализира от общоизвестни и общодостъпни отворени източници, които се употребяват извънредно за научно-изследователски, креативен и журналистически цели. Основните източници на информация, които се употребяват, са материали, оповестени в обществените мрежи, онлайн издания, частни уеб страници, както и тези, които се излъчват по телевизионни и радио канали.

Основателите на Центъра „ Миротворец ” твърдят, че правят своята активност в сходство с настоящото законодателство на Украйна и настоящото интернационално право, пишат още от украинското посолство. В същото време би трябвало да се означи, че през последните години Руската федерация, като държава-агресор, подхващаше ограничения за възбрана на активността на центъра „ Миротворец “, по-специално изпращаше съответни апели към Организация на обединените нации и УНИЦЕФ, прибавят от посолството на Украйна в България.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР