Дейностите по основния ремонт на Дунав мост“ при Русе ще

...
Дейностите по основния ремонт на Дунав мост“ при Русе ще
Коментари Харесай

Основният ремонт на „Дунав мост“ при Русе стартира в средата на годината

Дейностите по главния ремонт на „ Дунав мост “ при Русе ще стартират в средата на годината. По време на 2-годишния ремонт мостовото оборудване няма да бъде затваряно напълно. Идеята е придвижването да се реализира в една лента. Това излиза наяве от отговор на районния министър Андрей Цеков на въпрос от народния представител Иван Белчев („ Продължаваме промяната – Демократична България “).

Вече има и определен реализатор за надзора на ремонта. С решение от 14 февруари Агенция „ Пътна инфраструктура “ е класирала преди всичко ДЗЗД „ Дунав мост- Пии-Строл ”, с сътрудници „ Пътинвест-Инженеринг “ АД и „ Строл-1000 ”АД. Предложената цена за осъществяване на надзорните действия е 707 хиляди лева без Данък добавена стойност.

Ако няма обжалване на решението за избор на строителен контрол, се планува главният ремонт на оборудването да стартира в средата на годината “, показва министърът.

От отговора му излиза наяве, че през декември 2023 година АПИ е подписала контракта за главния ремонт с определения реализатор. Припомняме, че през ноември предходната година Пътна организация избра ДЗЗД „ Дунав мост “, в което вземат участие „ ГБС – Инфраструктурно строителство “ и „ Пътинженеринг “, като цената на договора е малко над 44.8 млн. лева с Данък добавена стойност.

Работният развой ще се прави в светлата част на денонощието и ще се провежда по този начин, че трафикът да минава безвредно в едното платно “, показва още Цеков.

Белчев е попитал дали е планувано да се отстранен „ петолъчките от стълбовете за осветяване на българската страна на моста, които са знак на един незаконен режим “. Министърът е дал отговор, че плановата документи планува възстановяване на съществуващите стълбове на осветителни тела, защото се следят зони с местни повреди и разяждане. При осъществяване на ремонтните действия ще се направи оценка на положението на обособени детайли и опциите за тяхното възобновяване или унищожаване, добавя Цеков.

Припомняме, че главен ремонт на оборудването не е юридически отпреди повече от 20 години, когато са укрепени фугите. През 2011 година е заменена хидроизолацията и асфалтовата настилка.

Техническият план планува главен ремонт на оборудването, цялостна замяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови защитни огради, ограничаващи системи, маркировка и т. н.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР