Деймиън Грийн – ръководител на канцеларията на британското правителство и

Деймиън Грийн – ръководител на канцеларията на британското правителство и ...

Оставка на заместника на Мей заради „екстремно” порно.


Деймиън Грийн – ръководител на канцеларията на британското правителство и заместник на премиера Тереза Мей подаде оставка заради течащото срещу него в момента разследване на непристойно поведение и притежание на "екстремно" порнографско съдържание.

Секс скандалите, разтърсили Средновековна Европа

Първият публичен секс скандал в историята

Зам.-предстедателят на британския парламент посегнал сексуално над 7 мъже

То било намерено през 2008 година на компютъра му в Камарата на общините. Той поднесе и извиненията си към журналистката от "Таймс" Кейт Малтбай, която миналия месец го обвини в сексуален тормоз, макар и да не призна за действията си.

"Ясно ми е, че трябваше да бъда по-конкретен в медийните си изявления относно разговорите на полицията с адвокатите ми през 2008 година относно порнографията на компютрите ми и повторното им свързване с мен през 2013. Извинявам се, че изказванията ми бяха подвеждащи. Неоправданите ми и дълбоко нараняващи обвинения, бяха неприятни както за мен, така и за семейството ми, но е правилно те да бъдат разследвани от полицията"

По-рано Грийн бе направил две публични изявления във връзка с повдигнатите срещу него обвинения, на 4 и 11 ноември, които днес Тереза Мей определи като неточни и подвеждащи.

"Това нарушава седем принципа на публичния живот, както и нарушаване на министерския кодекс", обяви Мей в писмото си, с което прие оставката на Грийн. В него тя благодари на Грийн за добрата съвместна работа и заяви, че "с тъга се принуждава да поиска оставката му".

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Източник: vesti.bg