Деян Николов: „Възраждане“ брани България от еничари и американски марионетки!

...
Деян Николов – съветник в СОС-Възраждане“ - Илиана Беновска Беновска
Коментари Харесай

Деян Николов – съветник в СОС-„Възраждане“ - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 3.02.2024 г.

Изборът на председател на СОС.

„Как сте в този ден, 3 февруари 2024 г., вече сте 3 месеца в СОС?“, попита Беновска. Деян Николов отговори: „В СОС не се случват много неща, освен интригите и опита за сглобка, който е на път да успее! Интересни неща се случват, за съжаление, задкулисно! Всички искат да плеснат с ръце и в името на София да направят една широка коалиция, в която всички да участват в корупционния модел. Основните играчи са ПП и ГЕРБ, предвид че те и на национално ниво са в сглобка. Но тук и БСП искат да се включат и ще го видим следващата седмица, прикрито, под формата на временно решение, техническо искат да го нарекат. На БСП много им е важно нещо да е временно, за да могат да се оправдаят!“.

„Но миналата седмица Ваня Григорова и Иван Таков го отрекоха като партизани на съд на мой въпрос!“, отбеляза Беновска. Николов отговори, че преди два дни е имало председателски съвет или консултации между групите в СОС по отношение на това ще има ли избран председател на 8 февруари. „Иван Таков каза, че са готови в името на София да подкрепят кандидата на ПП-ДБ, но им е много важно да се каже, че е временен. Даже ако може да не се каже временен, а да кажем, че е временно решение. Даже не временно решение, а техническо решение, защото „какво ще кажат нашите избиратели“! Това каза синтезирано Иван Таков. Така че сериозно е политическото лицемерие. Общо взето БСП ще станат смокинов лист на ГЕРБ!“, категоричен бе той.

„Говори се, че вие нещо сте се прислонили към ПП-ДБ!“, продължи Беновска. Събеседникът ѝ категорично отрече и подчерта, че именно заради „Възраждане“ на предходното заседание не е бил избран кандидата на ПП-ДБ, който между другото е бивш член на ГЕРБ. „Все още със сериозно връзки или зависимости, само мога да предполагам от ГЕРБ. Тоест ПП-ДБ издигат човек, който формално е техен, но до голяма степен е от ГЕРБ. Тоест дават председателското място на ГЕРБ и търсят смокинов лист, като искат това да е БСП. А БСП искат всички да се включим, за да не излезе някой чист от ситуацията, цитирам Иван Таков!“, добави той.

Предстоящото посещение на Денков в САЩ.

„Сега Денков отива в САЩ, незнайно защо!“, продължи Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че българският премиер ще получи инструкции най-вероятно в някоя треторазрядна институция. Той добави: „Смятам, че Байдън не е в състояние да дава инструкции лично, и кръга около него съветници също няма да се срещнат с Денков, той ще получи инструкции от много по-ниско ниво!“.

Конфронтацията между „Възраждане“ и ДПС. Делян Пеевски.

„Като влязохте за разговора ми казахте иронично, че хубаво сме си поговорили с Ваня Григорова за „кой“, демек за Пеевски. Сега ще си поговорим и с Вас за него. Но преди това ще си позволя, не от носталгия към старите спомени, но да видим каква е трансформацията за тези няколко месеца, да Ви покажа част от нашата обиколка из София. Бяхте посрещнат много добре от избирателите и това ще остане в историята за анализ, защото обсъдихме страшно много проблеми!“, продължи Беновска и пусна запис от обиколката им из София по време на предизборната кампания, 16-и октомври 2023 г.

Беновска и Деян Николов пътуват из София

Деян Николов, кандидат-кмет за София от Възраждане: Искам и мога да съм кмет!

16 октомври 23-та

Илиана Беновска: Здравейте, г-н Николов!

Деян Николов: Здравейте!

Илиана Беновска: Кандидатирате се за кмет на София! Тази София, намираме се в триъгълника на властта, МС, НС и срещу нас е третия властелин – президента. Това е центъра на властта, ще ви се налага да работите с тях!

Деян Николов: Ще стане идеално, защото ние ще вземем властта скоро и то в рамките на този мандат за местната власт. Така че от тази гледна точка е най-добре и ние да управляваме София!

Илиана Беновска: Под ние имате предвид ПП „Възраждане“?

Деян Николов: Да. 4 години са дълъг период. Това, което тези хора правят в момента, няма как да отсане незабелязано и без отговор от страна на хората. Така че ще стигнем до ситуация, в която преди края на мандата на местната власт „Възраждане“ ще управлява на национално ниво и тогава симбиозата ще се получи перфектна!

Илиана Беновска: Ще ви се наложи ли да организирате някои протести тук на Ларгото?

Деян Николов: Ще се наложи, когато тръгнат да ни вкарват във войната, тогава ще има много големи протести!

Илиана Беновска: Коя от всички войни?

Деян Николов: Тази, която в момента се разгаря. Не съм сигурен дали това, което се случва в Израел и Палестина ще бъде искрата. Но за съжаление ситуацията става все по-опасна и за съжаление има риск и за България. Много се надявам да се размине. Но ако нещата станат опасни, мисля, че целият народ ще се надигне.

Илиана Беновска: Подсещате ме за още нещо. Тук срещу нас е БНБ. Какво ще правим по другата невралгична тема, коята е и важа, на „Възраждане“, за еврозоната, превалутирането?

Деян Николов: Референдумът е за запазване на българския лев, нямаме друг избор, освен да го спечелим. Аз смятам, че ще го спечелим. Това, което те направиха, е да ни забавят. КС мисля, че ще е обидно за държавността, ако се произнесе в тяхна полза. Защото е абсолютно скалъпено това, което направиха. То противоречи на Закона за местната власт, на Народното събрание правилника. И аз вярвам много силно, че ще го спечелим. Тяхната идея беше просто да пропуснем местните избори.

Илиана Беновска: Народното събрани е отдясно, огромна сграда. Вие преди малко казахте, че искаме със стари павета да направим нов път. Аз ще цитирам един израз – със стари ...

Деян Николов: То моята препратка ...

Илиана Беновска: Нов бардак, това ли искахте да кажете?

Деян Николов: Да!

Беновска продължи: „Изкушавам се да Ви върна към НС, защото няма как да се решат въпросите в Столична община, ако не се хигиенизира политическата обстановка. Напоследък вашия лидер Костадинов време в остра полемика срещу Делян Пеевски, който стана остър говорител срещу президента и замеси отчасти и „Възраждане“, като „патеричка“ на Радев в някакъв нов или друг проект, историята ще покаже. Какво мислите Вие, като политик с не малък опит, как ще се отрази разширяването на влиянието на ДПС? Те говорят непрекъснато за евроатлантически ценности!“. Николов отговори, че ДПС са се пребоядисали през последните 8-10 месеца. Те са били препрани, заедно с Делян Пеевски. „Ако забелязвате вече го наричаме г-н Пеевски, помня, когато преди години го наричаха „кой“!“, добави той.

„Помня, когато попитах една кандидат звезда, която не стана звезда, попитах я този „кой“ кой е и Делян Пеевски дали няма документи „Делян Пеевски-кой“! Дайте по-широко!“, отвърна Беновска. Николов отговори, че ДПС просто гледат накъде духа вятъра. В момента американския посланик е взел на ръчно управление България, за тях това е удобно да бъдат евроатлантици и ще бъдат евроатлантици, докато ситуацията е такава.

„Нека да припомним какво се случи преди 11 години!“, продължи Беновска и пусна запис от въпросите, които задава на Пеевски след избора му за председател на ДАНС през юни 2013 г.

В кулоарите настъпи „турбуленция“! Всеки искаше да чуе и види Пеевски. Само аз успях на го догоня и запитам.

Илиана Беновска: Може ли да кажете, г-н Пеевски, с каква задача влизате в ДАНС?

Делян Пеевски: Има време да кажа.

Илиана Беновска: Сега го кажете, защото това е най-важния въпрос за обществото!

Делян Пеевски: Вече агенцията повече ще работи, отколкото да говори! Няма да коментирам, ще ме съдите по делата ми!

Илиана Беновска: Няма да Ви съди никой, ние искаме да Ви аплодираме! Кажете, за какво да Ви аплодираме!

Делян Пеевски: Ще видите, има време!

Илиана Беновска: Как се получава сливането между парите и тайните служби, заедно с парламентарната власт? Ще ми отговорите ли?

Делян Пеевски: Няма да коментирам, г-жо Беновска!

Илиана Беновска: Моля Ви, отговорете!

Делян Пеевски: Нали, може да не ме блъскате!

Илиана Беновска: Блъскат ме мен, не го правя нарочно! Може ли да кажете, все пак, каква ще бъде програмата Ви?

Делян Пеевски: ДАНС вече ще работи! Няма да се говори само, каквото беше в миналото!

Илиана Беновска: Как ще работи? С разчистване на сметки с финансовите противници ли?

Делян Пеевски: Със сигурност няма да има разчистване на сметки! Ще работя само за държавата и за нейните граждани!

Илиана Беновска: Как точно?

Делян Пеевски: Ще видите по действията ми!

Илиана Беновска: Вие, отсъствахте в миналия Парламент - в целия мандат! Сега станахте много активен! Това ли беше цената?

Делян Пеевски: Г-жо Беновска, ако обичате!

Илиана Беновска: Успех Ви желая, г-н Пеевски!

Беновска продължи: „Няма да ставам адвокат на Пеевски, той е юрист, може да си адвокатства сам, макар че няма адвокатски права, казвам го, за да разведря обстановката. Но виждате какви заявки прави той преди 11 години. Вие казвате, че ДПС се били пребоядисали или нагодили, но той прави заявка преди 11 години, независимо, че тук диалогът е страшно напечен, че ще бори за държавата, гражданите, законност!“. Николов отвърна „Опазил ни Бог от хора като Пеевски, които се борят за държавата! Това е част от сагата, битката между Борисов, Пеевски и кръга Капитал. Капитал роди отрочета, които наблюдаваме и днес. Това, което се случи, след 10-11 години те най-сетне се разбраха, прегърнаха се, имат общата подкрепа и на американците и всички живеят и крадат щастливо!“.

„А къде тук е лакмуса Радев?“, попита Беновска. Николов отговори, че е нужно зло срещу което да се борят. Това е пиар трик. Президента няма никаква роля, когато няма служебно правителство. „Вдигаше юмручета и част от тези, които сега управляват, им беше удобно тогава, той ги създаде! Негова грешка! Но в момента просто имат нужда от враг!“, добави той.

„Но докъде ще стигне тази борба на „политически тестостерон“, разбирайте ме в най-широкия смисъл, между младия перспективен водач на „Възраждане“ Костадин Костадинов и младия перспективен водач на ДПС Делян Пеевски? Тук освен партийна война на интереси, историческо преразпределяне територии или каквото искате още, но има и мъжко противопоставяне?“, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори: „Аз смятам, че няма нищо мъжко в Пеевски, той е пионка! От тази гледна точка не приемам, че има мъжко противопоставяне. Нямаме друг избор, освен ние да победим! Тези хора трябва да бъдат изхвърлени от българската политика, защото за тях принципи, морал, достойнство и чест не съществуват! Могат да имат всичките пари, подкрепата на американците, да контролират голяма част от българските медии, но те няма да победят, защото правдата не е на тяхна страна! И това се знае от всеки, който е активен в българския политически живот! Голяма част от активните хора чакат този модел да се срути!“.

Решението на КС по жалбата на „Възраждане“ срещу отхвърлянето на референдума за запазване на българския лев.

„Какво да чакат, подадохте жалба в КС за референдума за еврото!“, продължи Беновска. Николов отговори: „Не вярвах, че ще паднат толкова ниско, но информацията, която имам е, че те ще отхвърлят референдума! Използвам вашия ефир за да кажа, че на 8 февруари от 9 часа организираме протест пред КС. Това е абсурдно, защото в решението на НС е записан дори члена, който са цитирали в решението си и той е в хипотезата на събрани между 200 000 и 400 000 гласа! Толкова са некадърни!“. Той добави, че на 8 февруари е делото на КС, но го крият. Това е едно от малкото дела, които още не са качени на сайта им.

„Втора жалба – еврозоната! И там ще ви отхвърлят!“, продължи Беновска. Николов отговори, че вероятно това ще се случи, но то само показва разпада на държавността. Защото, когато най-висшият орган не работи, тогава няма обществен договор, няма устои, няма държава! Ако органа, който трябва да следи дали се спазва Конституцията, действа под политически натиск, тогава нямаме държава!

Избора на членове на КС от квотата на НС.

Деян Николов заяви, че „Възраждане“ не са съгласни с начина, по който са били излъчени членовете на КС от квотата на НС. Трябвало е да има широко обществено обсъждане и да е прозрачно. Реално обаче имаме две политически назначения, които са минали по-бързата процедура за два дни. Те са назначени за срок от 9 години, вместо от 7.

Законопроекта срещу финансиране на български медии от чужди правителства.

„Ами закона ви за чуждите агенти и финансирането на медиите от чужди правителства?“, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че това вероятно ще бъде отхвърлено още в НС, така че няма как да бъде вкарано в КС. Защото той няма да има за какво да се произнася.

Успя ли сглобката да убие „Възраждане“?

„Какъв е пътят напред? И вас ли ви убива сглобката?“, попита Беновска. Николов отвърна: „Не! В момента се събира ново обществено недоволство. Те работят като за последно. В записа те си казват, че имат едни 24 месеца, което е анализ на ЦРУ вероятно, едва ли Асен Василев е успял да предвиди! Най-вероятно са го инструктирали с колко време разполагат и колко бързо трябва да се случи! Около ротацията, около сглобката и около президентските избори в САЩ може да се случи нещо. И то не за друго, а защото това правителство беше сглобено заради геополитическите интереси на американците в Украйна. В момента, в който в Украйна се случи развръзка, може да се окаже, че го няма лепилото, което ги държи заедно. Ако Тръмп спечели, тогава войната може да приключи доста бързо!“.

Евроизборите.

„Ще Ви подскажа още нещо, Орбан напуска групата на ЕНП и отива при групата на Мелони!“, добави Беновска. Николов отвърна, че е много интересно какво ще се случи на евроизборите, защото Европа има нужда от реформа. „Възраждане“ гледа много сериозно на тях, защото вече са създали и доста контакти с различни партии, които са аналогични на „Възраждане“. След 6 месеца Европа може да бъде много различна.

Какъв е пътят пред „Възраждане“?

„“Възраждане“ накъде?“, попита Беновска. Деян Николов отговори: „Към съхраняване и възраждане на българската държава такава, каквато трябва да бъде, въпреки марионетките!“. Водещата отвърна: „Да Ви поправя ли – по-скоро отбраняване, бранене!“. Гостът продължи: „В браненето на българския национален интерес, изхвърлянето на политическите еничари и марионетки от българския политически живот! Бранене на националната ни сигурност и изхвърляне на чуждото влияние, каквото и да е то, в степента в която можем с ресурсите, с които разполагаме! И много важно – прозрачност спрямо народа, спрямо хората какво се случва! Стига комуникационни стратегии, стига лъжи, стига задкулисие! Нека всеки да има доблестта да излиза и да казва нещата такива, каквито са!“. Така завърши разговорът между Деян Николов и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Радио К2” и на живо във Фейсбук и Ютюб на 3-ти февруари 2024 година.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР