Деян Кюранов - доктор по философия и практически политолог, както

...
Деян Кюранов - доктор по философия и практически политолог, както
Коментари Харесай

Страната не върви зле, обаче всички пищим на умряло

Деян Кюранов - лекар по философия и на практика политолог, както самичък се дефинира, от Центъра за демократични тактики разяснява по публичните настройки преди предварителните избори и недоволствата от интервюирани жители от високите цени и влошеното качество на живот.

От 33 години следя нашия политически развой - откогато го има, когато размени концепциите по висшите етажи на Българската комунистическа партия, и имам някакъв опит. Това, което чуваме, не е, което хората мислят, а това, което хората приказват. Да каже сега някой, че е добре, значи, че е апаш, измамник, надали не палач. Такава е общата линия у нас, това се чува от множеството медии, това е, което считат, че е вярно да се приказва.

У нас болшинството от хората е корумпирано, заради което избира корупционери на власт и толкоз време държа Борисов. И имат желание да го турят отново на трона. Това за мен е естествено. Обективно нещата никак не са зле, само че хората споделят: всичко е неприятно.

В момента данните са, че съвсем 5% нараства тази година Брутният вътрешен продукт на България. Като цяло страната не върви зле, обаче всички пищим на умряло.

Вече мисля, че хората стартират да мислят, че има някаква действителна политика. Това дали ще бъдем обърнати на Запад и срещу Русия, или ще бъдем обърнати към Русия и срещу Запада - към този момент не е както Борисов се оправяше и по този начин, и по този начин. Вече не е по този начин, Украйна води война на живот и гибел, а ние гледаме да не се намесваме - странна позиция. Хората схващат, че от тази политика, от международните неща зависи какъв брой ще коства олиото у нас, не от хрумването на някой, който желае да изкяри и да излъже. Тоест за първи път действителната политика стартира да се промъква измежду хората. И както в този момент приказват с клишета, ще стартират за осъзнават, че от техния избор зависи нещо. Струва ми се, че има податки за това.

В момента няма естествен политически социолог, който да може да каже кое е по-добре за " Продължаваме промяната " и " Демократична България " - да се явят дружно или поотделно. Това просто сега не е предвидимо, има такива обстановки в политическата социология. И те не знаят, и управленията им не знаят кое действително ще бъде по-добре. И в края на крайщата това не е изключително значимо. Това е малко като политическа клевета сега.

Във всеки случай е ясно, че в един предстоящ парламент те ще си сътрудничат. " Продължаваме промяната " демонстрираха, че не обичат да се поучават със своите сътрудници в обединението. Много е евентуално заради това те да не желаят да се явят дружно. Не е ясно и това по какъв начин изборната интензивност ще повлияе на резултата. Доскоро статуквото ГЕРБ печелеше от ниската изборна интензивност. Сега не е ясно.

Ще си посипя отново главата с пепел - и аз, както и други, които бяхме с митинга през 2020 година, се предоверихме на президента - това е блага дума. Аз мисля, че се самоизлъгахме. Особено пък, когато против него застана една креатура на ГЕРБ, която беше просто жалка поява в политиката на някакъв инцидентен човек. И аз се предоверих на дебата, в който Радев несъмнено доминираше. " Ам` че кой да е Крим, с изключение на съветски? " - оказа се, че това било основно за Радев, пък не ни се вярваше.

Не мисля, че можем да влезем в обстановка на квазипрезидентска република с поредност служебни държавни управления. Да преброим пилците наесен.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР