Деян Дойчинов е на 4 години, живее с родителите и

...
Деян Дойчинов е на 4 години, живее с родителите и
Коментари Харесай

Малкият Деян се нуждае от ежедневна рехабилитация, защото рискува да бъде обездвижен

Деян Дойчинов е на 4 години, живее с родителите и по-малкият си брат в град Перник. Той е с детска церебрална парализа и епилепсия - композиция, която усложнява обезпечаването на рехабилитация за него. Това е по този начин, тъй като доста малко от държавните центрове одобряват за лекуване деца, които имат и двете болести.

Единствения вид за родителите на Деян е да употребяват услугите на частен център, който той би трябвало да посещава всеки ден, с цел да бъде осъществявана нужната му ежедневна рехабилитация. Яна, майката на Деян, е принудена да пътува по няколко пъти до София, защото в град Перник няма заведения, които да дават отговор на специфичните потребности на Деян.

Яна научава за „ Българската Коледа " от други родители, а помощта, която получава, дефинира като скъпа, тъй като с тези средства обезпечава рехабилитация на Деян най-малко за три месеца.

Деян, обаче, не би трябвало да остава без рехабилитация даже за една седмица, тъй като рискът да бъде обездвижен по-късно е доста огромен.

А Яна споделя, че единственото, което и носи благополучие, е здравето на децата й.

Да станеш донор на " Българската Коледа " пък е още по-лесно. Просто изпрати SMS на номер 1117 за М-Тел, Vivacom и Telenor. С всеки SMS дарявате 1 лев на дете в неволя . И не забравяте - акцията " Българската Коледа " не приключва с коледните празници. SMS на 1117 можеш да изпратиш през цялата календарна година.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР