Девон рекс е изключително мила порода котки, с чудесен нрав,

...
Девон рекс е изключително мила порода котки, с чудесен нрав,
Коментари Харесай

Важни грижи при отглеждане на девон рекс

Девон рекс е извънредно блага порода котки, с превъзходен манталитет, която се нуждае доста мощно от любов и грижливо отношение от стопанина.

Домашните питомци от тази порода са напълно невзискателни. Козината, която постоянно е проблематична зона за мъркащите пухчовци, при девон рекс не основава проблеми.

Косъмът има такава конструкция, че не се заплита, по тази причина особено разресване не е нужно. Поддръжката на козината никога не е повече и заради обстоятелството, че не линее.

Понякога непотребният пух се отделя, само че елементарно се отстранява като се прекарва навлажнената ръка по козината на котето. Къдриците му, които го вършат толкоз забавно творение, остават да лежат на талази, до момента в който се грижим за спретнатия външен тип на девон рекс.

Ушите на котето са забавна тематика в светлината на грижите за девон рекс. Те наподобяват на крилата на пеперуда. Поради характерната форма, ушната мида на писаната е отворена, а това основава удобни условия за развиване на ушни инфекции. Превенцията изисква седмично разчистване на ушите със специфичен лосион. Ушната мида би трябвало да остане оптимално суха когато и да е.

Очите на котето също се почистват, с цел да не се събират нечистотии и да провокират гноясал развой. Тъй като тази порода обича водата, къпането е девон рекс е елементарно и това основава условия хигиената на котето да е на равнище. Два пъти месечно е добра периодичност за поддържане на хигиената на животното, което е много по-често спрямо останалите породи. Самите къдрави котаци оказват помощ на стопаните в тази грижа, явно осъзнавайки нуждата от водни процедури.

 Девон рекс

Освен грижата за външния тип, тази порода изисква и особено внимание във връзка с прочувственото здраве. Разбирането, че котките са си самодостатъчни и нямат потребност от прекалено внимание от стопаните не важи при развъждане на девон рекс.

Взимайки домакински питомец от тази порода всеки собственик би трябвало да бъде наясно, че котето му ще се нуждае най-много от доста обич, внимание и превозване на време в положителна фамилна среда, в противоположен случай самотата може да докара до меланхолия при котката или деструктивно държание. Всичко, от което най-вече се нуждаят като грижа девон рекс, е обич.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР