Девня. Външното стълбище на Средно училище Васил Левски“ – гр.

...
Девня. Външното стълбище на Средно училище Васил Левски“ – гр.
Коментари Харесай

Варна: Обезопасиха стълбището на СУ „Васил Левски“ в град Девня

Девня. Външното стълбище на Средно учебно заведение „ Васил Левски “ – гр. Девня се снабди с парапет. Това оповестиха от Община Девня . По този метод оборудването обезпечава нужната сигурност при нанагорнище и слизане на лица с опорно-двигателни проблеми, както и на всички останали по време на дъжд и сняг, когато плочките, с които е облепено стълбището, стават хлъзгави.
Досега при усложнения деца и възрастни разчитаха на прилежащата на стълбището стена, която не може да обезпечи надеждна конзола на влизащите и излизащите от учебната постройка. Въпреки сигналите от родители на деца с проблеми с напредването, учебното управление не предприе никакви ограничения за обезопасяване на стълбището. Една от майките, които настойчиво поставяха този въпрос, е девненката Пепа Жечева, чийто наследник е с детска церебрална парализа и учи в СУ „ Васил Левски “.
„ По принцип е нужна и рампа, само че да не мечтаем за екстри “, разяснява госпожа Жечева. Тя е писала на кмета Свилен Шитов, който е заречен подпомагане, макар че учебното заведение има личен бюджет и едва ли 100-200 лв. биха били проблем за обезпечаването на нуждата от парапет.
От общината са се свързали с шефа на компанията на Пламен Тодоров, чиито служащи през лятото сложиха перила пред 8-етажния жилищен блок на бул. „ Съединение “ №72. И този път от сдружението откликнаха навреме и с удоволствие инсталираха по този начин нужния парапет за обезопасяването на външното учебно стълбище.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР