Деветте най-големи инвестиционни банки са реализирали 78.4 млрд. долара печалба

...
Деветте най-големи инвестиционни банки са реализирали 78.4 млрд. долара печалба
Коментари Харесай

Инвестиционните банки са се съвзели въпреки стриктните следкризисни мерки

Деветте най-големи капиталови банки са осъществили 78.4 милиарда $ облага през миналата година

Как се трансформира финансовото положение на банките

Увеличаване

Как се трансформира финансовото положение на банките

Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Южна Корея приравнява криптоборсите към комерсиалните банки

Регулирането на бранша може да има позитивен резултат в дълготраен проект
12 юни 2018
Кои браншове ще завоюват най-вече от международното състезание по футбол в Русия

Производителите на бира, спортно облекло и хазартният бизнес са измежду най-печелившите
11 юни 2018
Ant Financial събра рекордните 14 милиарда $ в един рунд на финансиране

Китайската компания възнамерява да разшири бизнеса си за мобилни разплащания и да усили потребителите си до 2 милиарда
11 юни 2018
Централната банка на Русия може да овладее шокова обстановка във финансовия бранш

Стрес тестванията демонстрират, че 117 банки биха се оказали с дефицит на капитал
7 юни 2018
Федералният запас анулира основни банкови регулации

Политиката е поредна победа за президента Тръмп
7 юни 2018 Големите капиталовите банки са съумели да възстановят представянето си по редица индикатори след международната икономическа рецесия, само че настоящите прецизни законови рамки не им разрешават да развият цялостния си капацитет, демонстрира изследване на Financial Times (FT). Според данни на изданието през миналата година 9-те най-големи капиталови банки, изключвайки трансформираната Bank of America, са осъществили облага от 78.4 милиарда $, задминавайки по този метод предкризисните равнища от 75.4 милиарда $, регистрирани през 2007 година

Законовите трудности

Инвестиционните банки прекараха огромна част от миналото десетилетие в сянката на срутва на американския ипотечен пазар, който утежни доста огромна част от финансовите им интервенции и разкри голям брой измами и небрежности, за което заплатиха солени санкции. В последните години обаче те за разлика от комерсиалните си аналози доста усъвършенстваха представянето си. Покачването на общото благосъстояние на Съединени американски щати, Европа и Китай усили апетита за вложения в региона на сливанията и придобиванията, а растящата възвръщаемост на финансовите пазари доста усъвършенства маржовете на облага на огромните финансови институции.

Въпреки това редица управления и акционерите на огромните банки предизвестяват, че настоящите следкризисни закони, довели до по-строг надзор върху активността на банките, не им разрешава да развият цялостния си финансов капацитет. Според кредитните институции законите поддържат частните компании за ръководство на капитали и хедж фондовете, които са заели мястото на банките отпред на финансовата верига, без действително оправдана нужда от толкоз рестриктивни финансови регулации. През последните години банките доста усъвършенстваха финансовите си коефициенти и понижиха каузи на рисковите активи.

Развитието

Секторът обаче беше повлиян и от редица позитивни фактори. Миналата година донесе на капиталовите банки по-високи лихвени проценти и понижение на корпоративния налог, което от своя страна освободи парични потоци на стойност трилиони долари за американските компании - средства, с които да финансират вложенията си. Наред с това трансформирането на огромните банки от предкризисния интервал, което включва придобиването на американските интервенции на банкрутиралата Lehman Brothers от Barcleys, придобиването на JPMorgan от Washington Mutual и сливането на Bank of America и Merrill Lynch, усилиха икономиите от мащаба на настоящите банки.

Въпреки по-високите облаги и постоянните приходи последствията от рецесията са към момента ясно забележими. До огромна степен вследствие на регулаторните условия и деветте банки са удвоили личния си капитал за последните 10 години. А последствията от това са по-ниска възвръщаемост макар по-големите облаги и, напълно естествено, по-ниска пазарна оценка. Въпреки че облагите на банките са се върнали до равнищата отпреди рецесията, възвръщаемостта към момента не е задоволително висока.

" Инвестиционните банки към момента не се преглеждат като скъпи елементи за диверсифицирането на капиталовите потоци, а по-скоро като принадлежности с ниска възвръщаемост и пазарна оценка ", изяснява Свен Оестаман, старши анализатор към Fidelity, един от най-големите институционални вложители в света. Тази двоякост частично е отражение на избавителните ограничения, до които редица банки бяха принудени да прибегнат преди години, с цел да избегнат ориста на Lehman Brothers.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР