Деветкратният световен шампион във WRC Себастиен Льоб обяви, че през

...
Деветкратният световен шампион във WRC Себастиен Льоб обяви, че през
Коментари Харесай

Себастиен Льоб се прицели в титлата от "Дакар" при последното участие на "Пежо"

Деветкратният международен първенец във WRC Себастиен Льоб разгласи, че през 2018 година ще има финален късмет да завоюва купата в рали " Дакар ". Тазгодишното издание на маратонската конкуренция е юбилейна 40-а, а също така ще бъде последна за " Пежо ". Френският производител, за който кара Льоб, завоюва през последните две години, само че разгласи, че напуща " Дакар ".

" Пежо " е вторият най-успешен производител в историята на " Дакар " с шест победи (1987-90 и 2016-17), изоставайки само от " Мицубиши " (12).

" Мисля, че това ще бъде последният ми късмет. Не имам вяра в бъдеще да мога да се боря за призовите места, тъй че би трябвало да се опитам в този момент. Преди година видях, че съм близо и, че мога да печеля, в този момент би трябвало още веднъж да съм непрекъснат ", сподели Льоб, който преди 12 месеца приключи втори.

Французинът дебютира в " Дакар " през 2016 година, когато приключи на девето място. Преди година той финишира единствено на пет минути зад съотборника си в " Пежо " Стефан Петерханзел. Легендарният водач взе 13-ата си победа в " Дакар ", а превъзходството на " Пежо " беше затвърдена от трето място на Сирил Деспре.

През 2018 година " Пежо " още веднъж ще разчита на доста опитни водачи. Освен Петерханзел, Льоб и Деспре, на линия е и испанският деец Карлос Сайнц.

United Colors of @Peugeot#3008DKRMaxi for 2018 @dakar!
4 drivers, 4 racing beast, 4 colors
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР