Деветкратният световен рали шампион Себастиан Льоб ще кара в Екстремните

...
Деветкратният световен рали шампион Себастиан Льоб ще кара в Екстремните
Коментари Харесай

Себастиан Льоб ще се състезава за отбора на Люис Хамилтън в електрическите офроуд серии

Деветкратният международен рали първенец Себастиан Льоб ще кара в Екстремните офроуд серии с електрически коли през идната година. Той ще се състезава за тима Х44, който е благосъстоятелност на седемкратния първенец във Формула 1 – Люис Хамилтън. Двамата са най-успешните водачи за всички времена в съответните си дисциплини.

Французинът Льоб, на 46 години, ще си партнира с испанката Кристина Гутиерес, която има четири приключени надпревари в Дакар. Всеки екипаж, който е формиран от мъж и жена, се състезава в специфична група, целяща да увеличи вниманието към измененията в климата.

Here you have it

We're so excited to finally reveal our X44 car in all its glory! Ready to race!

— X44 (@TeamX44)

„ Двамата са невероятни водачи и очаквам с неспокойствие да видя какво могат да създадат дружно в едно съревнование. Кристина е огромен гений и има ужасно бъдеще пред себе си, до момента в който Льоб е водач, на който съм се възхищавал години наред. Гордея се, че съумях да събера двамата в един екипаж “, съобщи Хамилтън по отношение на тима си Х44.

Льоб няма да бъде единственият рали първенец на трасето, откакто двукратният отличник във WRC и троент победител в Дакар – Карлос Сайнц, подаде поръчка със личен тим. Бившият съотборник на Хамилтън в Мерцедес – Нико Розберг, който е международен първенец във Формула 1 от 2016, също взе участие в шампионата като притежател на тим. Първото съревнование ще бъде извършено през март в Саудитска Арабия.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР