Деветкратният шампион в MotoGP Валентино Роси се разделя с шефа

...
Деветкратният шампион в MotoGP Валентино Роси се разделя с шефа
Коментари Харесай

Валентино Роси уволни шефа на екипа си

Деветкратният първенец в MotoGP Валентино Роси се разделя с шефа на своя екип Силвано Галбусера в края на сезон 2019. Галбусера стартира работа с Доктора през 2014 година, откакто италианецът се раздели с дългогодишния началник на механиците си Джери Бърджис.

До уволнението на Галбусера се стигна след дългата серия без победи за Валентино. Пилотът на Yamaha не се е качвал на най-високото място на подиума от Холандия, 2017 година. Оттогава до момента неговият съотборник Маверик Винялес пък завоюва две победи и три втори места.
Valentino Rossi is set to part ways with current MotoGP crew chief Silvano Galbusera at the end of the 2019 season, as he seeks to end his winless streak dating back to the 2017 Dutch TT https://t.co/GF6hCV9RAV
— Autosport (@autosport) October 3, 2019
Фаворит за поста на Галбусера съгласно испанското авторитетно издание AS е Давиде Муньоз. В момента испанецът работи в тима на Валентино Роси в междинния клас Moto2 с Николо Булега. За малко в предишното Муньоз е работил и с Винялес.

Последният подиум на Валентино е от Гран При на Съединени американски щати, когато той се бори до последно за успеха с младия гений на Suzuki Алекс Ринс. Преди финалните пет кръга за сезон 2019 Роси се намира на шеста позиция в генералното класиране на кралския клас.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР