Деветкратния световен шампион по мотоциклетизъм на писта Валентино Роси заяви,

...
Деветкратния световен шампион по мотоциклетизъм на писта Валентино Роси заяви,
Коментари Харесай

Роси отново се чувства като истински пилот

Деветкратния международен първенец по мотоциклетизъм на писта Валентино Роси съобщи, че още веднъж се усеща като същински водач, след първите си няколко дни на предсезонни проби с отбора на Petronas Yamaha SRT в клас MotoGP.

Доктора мина в сателитния отбор на Yamaha, откакто прекара последните осен години в фабричен подобен. Той направи своя дебют с цветовете на новия си екип по време на първия предсезонен тест предишния месец, когато бе 19-ти с пасив от 1.6 секунди поради проблеми с новото шаси на японския производител.

Time for to get Day 3 of underway for us | | |
— PETRONAS SRT (@sepangracing)
Във вчерашния първи ден от втория тест, италианецът направи напредък от близо секунда по отношение на темпото си в първия тест, откакто се приспособява към въпросното шаси. Освен това, той тества и новия аеродинамичен оптекател, който съгласно него понижава челното противодействие и надлежно усилва оптималната скорост на вършиме. Въпреки тези усъвършенствания, Yamaha към момента изостава с почти 10 км/ч по отношение на Ducati, които обичайно през последните години са най-бързи на вършиме.

„ Днес бе добър ден за мен. Аз съм на 13-та позиция, което не е превъзходно, само че усъвършенствах своето време с близо секунда. Подобрих си темпото и чувството към мотора, както и работата си с новия тим. Аз съм удовлетворен от моята работа, макар че темпото ми не е на равнището на топ водачите, само че аз съм близо. Днес се почувствах още веднъж като същински водач, карах добре, изпробвахме нови неща и продължихме с тестванията на новото шаси и всичко бе положително.

Time for to get the last hour of today’s running underway! |
— PETRONAS SRT (@sepangracing)
„ Новото шаси е по-добре, завиваме доста по-добре. За съжаления с миналогодишното шаси това беше огромен минус, най-малко от моята позиция. Нямам същото чувство като през 2019 година, само че съм покрай това. През деня изпробвах и част от аеродинамичните усъвършенствания, както и новото изстудяване, всичко е красиво. Подобрихме и нашата топ скорост, което е добре, макар че Ducati към момента са с 10 км/ч по-бързи от нас.

Blink and you'll miss him! | | | | |
— PETRONAS SRT (@sepangracing)
„ През предходната седмица имах липса на чувство в шасито поради ниското сцепление на гумите. Страдах извънредно доста с тях. Днес като че ли те бяха по-добре и това ми разреши да подобря своето движение и жанр на каране, тъй като имах няколко завоя, в които губих извънредно доста, изключително на влизане в тях. Днешното усъвършенствани е в действителност доста потребно, тъй като с изключение на всичко друго, това подвига и мотивация на тима и мен самия “, показа Доктора.

През 2021 година той ще си партнира със своето протеже Франко Морбидели в екипа на Petronas Yamaha SRT, за разлика от международния вице-шампион обаче, Роси ще се употребява с цялостна заводска поддръжка от страна на японския производител. Сезон 2021 в MotoGP започва на 28 март с Гран При на Катар на пистата „ Лусайл “.

Снимки: Facebook/MotoGP
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР