Деветият пакет от санкции срещу Руската федерация не беше съгласуван

...
Деветият пакет от санкции срещу Руската федерация не беше съгласуван
Коментари Харесай

ЕС не постигна съгласие по 9-ия пакет от антируски санкции поради „непреодолими“ различия

Деветият пакет от наказания против Руската федерация не беше координиран в Брюксел. В Европейски Съюз има " остри непреодолими разлики ".

Стратегическо безсилие в Европейски Съюз по въпроса за глобите

За това написа европейската преса. Германският sueddeutsche.de акцентира, цитирайки един от дипломатите, че " малко по малко се популяризира нещо като стратегическо безсилие - от ден на ден страни желаят да договорят освобождение от съответните наказания за себе си ".

Витае концепцията, че можем да се върнем към естествените връзки с Русия, сподели дипломатът.

Германският вестник, както и полският money.pl посочват следните несъгласия в Европейски Съюз:

Белгия се опълчва на възбраната за импорт на диаманти от Русия. Центърът на европейската диамантена промишленост се намира в Антверпен, където се търгуват съветски скъпоценни камъни на стойност десетки милиони долари.

Унгария не желае стягане на енергийните наказания. Всички опити да се забрани съдействието с Русия в Европейски Съюз в региона на нуклеарната енергетика се провалиха.

Унгарците също желаеха " трима членове на съветското държавно управление, в това число министърът на енергетиката на Русия " да бъдат изключени от санкционния лист.

Германия, Франция, Испания, Италия и Белгия желаят да могат да размразят замразените активи на лица в санкционните описи на национално равнище, при изискване че тези хора имат приходи от селскостопанската промишленост. Тоест от наказания може да бъде освободен всеки съветски „ олигарх “, закупил дялове в предприятия от този отрасъл.

Гърция е срещу глобите върху компресирания природен газ - компресирания природен газ, употребен като моторно гориво, се получава от преработката на недопечен нефт.

Позовавайки се на нуждата от отбрана на свободата на медиите, Швеция желае да изключи Роскомнадзор от листата със наказания, защото той дава отговор „ за наблюдението, контрола и цензурирането на съветските медии “.

Политически разделения в Европейски Съюз: Западът против Изтока

Разногласията не се лимитират до стопанската система, а се простират и до политиката.

Не е реализирано съглашение за основаването на " интернационален специфичен арбитражен съд за следствие на нападателната война на Русия против Украйна " и изправянето на отговорните пред правораздаването. Твърди се, че този арбитражен съд е нужен на Европейски Съюз, с цел да сътвори правна рамка, въз основа на която би било допустимо да се конфискуват съветските държавни активи на Запад и да се употребяват за възобновяване на Украйна.

По-специално Франция и Германия са срещу концепцията. Експертите са сигурни, че подобен арбитражен съд не може да бъде основан въз основата на Организация на обединените нации, защото Руската федерация има право на несъгласие в Съвета за сигурност.

Какво още включва 9-ия пакет от наказания

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи в санкционния лист да бъдат включени " съветските въоръжени сили, както и офицери и предприятия от съветския военно-промишлен комплекс ". Списъкът ще включва и " депутати от Думата и Съвета на федерацията, министри, губернатори и политически партии ".

Председателят на Европейската комисия (ЕК) също предлага въвеждането на " нов надзор и нови ограничавания за експорт " на артикули с двойна приложимост, които могат да бъдат употребявани от съветската войска. Това включва, наред с други неща, химикали, електронни и компютърни съставни елементи.

Освен това Европейска комисия предлага да се забрани достъпът на Русия до всички типове безпилотни летателни апарати.

Ръководителят на Европейската комисия предложи също по този начин да се спре активността на още четири съветски медии, които съгласно нея са „ забъркани в пропагандата на Кремъл “, както и да се вкарат „ спомагателни стопански ограничения против съветския енергиен и минен бранш, в това число възбрана за нови вложения в Русия “.

Както сподели унгарският министър председател Виктор Орбан, събитията потвърждават, че „ глобите не сложиха завършек на войната и в действителност ние се сблъскахме с стопански компликации “.

" Междувременно руснаците имат спомагателни приходи, с помощта на които могат да продължат войната ", сподели министър председателят.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР