Деветгодишно момче от Видин е с максимален резултат на тест

...
Деветгодишно момче от Видин е с максимален резултат на тест
Коментари Харесай

9-годишно момче от Видин е с максимален резултат на тест за интелигентност на Менса

Деветгодишно момче от Видин е с оптимален резултат на тест за просветеност на Менса. Постигна 99% на IQ теста, извършен във филиал на интернационалната организация в Пловдив. Резултатът в " Менса България " слага Иван Стоянов измежду елитните 2% от популацията на планетата с извънредно висока просветеност.

Иван Стоянов в този момент приключва 3 клас, само че към този момент има обезпечено място в Сдружение " Менса България ", откакто стане пълновръстен:

" Мама видя, че има подобен тест и аз взех решение да отида. Бяха логичен задания и те бяха лесни. Само едни две задания ме затрудниха, само че след това като ви остана време и си ги ревизирах. "

Родителите му вземат решение да го запишат на теста поради увлечението по математиката.

Миглена Пантова, майка на Иван: " Той от дребен се интересуваше от математиката и посредством разнообразни видеа в интернет бяхме доста сюрпризирани, че преди първи клас беше научил таблицата за умножение. На няколко пъти ни помоли да го изпитваме и се оказа, че я знае.Така взехме решение, че евентуално математиката е неговото, само че той е доста добър и в езиците. "

Постигна 99% на IQ теста, извършен във филиал на интернационалната организация " Менса " в Пловдив.

Миглена Пантова, майка на Иван: " 99 е оптималният, който дават в тази единица, с която те работят персентил, тъй като считат, че 100 е, по принцип интелигентността е неограничена, по тази причина 100 не би трябвало да бъде давано на никого. "

Иван се откроява с усърдието си в учебно заведение.

Цветанка Недялкова, класен началник на Иван: " Много е грижлив и постоянството и трудът, които влага в часовете водят до тези забележителни резултати, които реализира. Разбира се не трябва да подценяваме ролята на извънкласните занимания, ролята на амбициозните родители на Иван. Тези разностранни ползи биват надграждани в нашето учебно заведение с разнородни извънкласни занимания. "

Учи езици, спортува и рисува, само че не пропуща игрите.

Иван Стоянов: " Всеки ден съм ангажиран с друго занятие. В понеделник имам немски, вторник плуване, сряда британски, четвъртък баскетбол, петък британски, в събота баскетбол и в неделя имам изобразяване. Като свърша с учебно заведение и със заниманията, след това си играя с другари. "

Мечтата му е да пътешества.

Иван Стоянов: " Искам да обикалям света и да виждам разнообразни исторически монументи. "

Търси нови познания и слага въпроси.

Миглена Пантова, майка на Иван: " Много постоянно слага въпроси, на които е мъчно да се отговори. Винаги има за какво, доста спори. Не е склонен с нещо, в случай че няма аргументиран отговор. "

Иван е измежду гости в библиотеката, само че постоянно избира книгите, които по-големите деца четат.

Иван Стоянов: " Обичам да чета енциклопедии за Космоса, за вулканите, за динозаврите. "

Макар и на девет години към този момент е член Младежката Менса и ще бъде включен в обучителната стратегия.

Репортаж на Анжела Каменова, БНР-Радио Видин и Станислав Калинов

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР