Деветгодишният внук на стрелеца от Лясковец, Димитър Грамудов, който простреля

...
Деветгодишният внук на стрелеца от Лясковец, Димитър Грамудов, който простреля
Коментари Харесай

Димитър Грамудов простреля учителката Даниела Райкова от ревност и после се самоуби

Деветгодишният внук на стрелеца от Лясковец, Димитър Грамудов, който простреля приятелката си и се самоуби, станал несъзнателен очевидец на ужасяващото закононарушение, написа " Монитор ".

Момчето видяло по какъв начин дядо му е заредил пушката с втори патрон и се е прострелял пред очите му. За да бъде преодолян по-бързо шока от гледката, детето е разпитано и успокоено от психолог. Тъй като майката на момчета работела в чужбина, а бащата не полагал грижи да него, то ще бъде предоставено на грижите на баба си по майчина линия.



Зловещият екшън се разиграл в четвъртък към 20,00 ч. на ул. Капитан Петко челник, на метри от постройката на полицейския уастък в центъра на Лясковец. Според разкази на съседи Димитър и дамата, с която живеел на фамилни начала, неотдавна се разделили, само че мъжът доста тежко приемал раздялата и търсел способи още веднъж да си върне обичаната. На 30-ти вечерта, 51-годишната жена отишла до дома на някогашния си другар да върне кучето на мъжа. Какво тъкмо се е случило на улицата пред дома, никой не знае. Най-вероятно обаче, сред двамата още веднъж е избухнал скандал. В припадък на мощен яд Димитър сграбчил от вкъщи нелегално притежаваната пушка самоделка и прострелял с нея някогашната си възлюбена. След това влезнал в гаража, откъдето взел още един патрон, с който се гръмнал в гърдите. Вторият изстрел за злощастие се оказал смъртоносно прецизен и Димитър умрял на място. Съседи разкрили телата на двамата на улицата и подали сигнал на тел. 112. Когато на мястото на престъплението пристигнали екипите на незабавна помощ и полицията, килърът към този момент бил мъртъв. Жертвата му обаче към момента дишала и давала признаци на живот. Простреляната е откарана и настанена за лекуване в МОБАЛ " Д-р Ст. Черкезов " във Велико Търново, в сериозно положение и с заплаха за живота.

Изстрелът от самоделката увредил вътрешните и органи и засегнал панкреаса, далака и единия бъбрек. До превозването и в лечебното заведение простреляната изгубила доста кръв, което може да се окаже съдбовно за живота и, които лекарите в търновската болница се борят да опазят. Ако дамата премине сериозния интервал ще се наложи да и бъдат направени тежки животоспасяващи интервенции за възобновяване и.

Съседи на килъра споделят, че към 20,00 ч. чули два гърмежа, само че помислили, че са от пиратки и по тази причина въобще не им обърнали никакво внимание, а траяли да гледат телевизия. Жестокото двойно ликвидиране на ул. Капитан Петко челник се разиграло на метри от къщата на ужасите, където през 2014 година психологично неуравновесеният Петко Стрелеца простреля изпратените да го обезвредят командоси, като умъртви един от тях. По подигравка на ориста, пред публицисти, комшията му Димитър Грамудов тогава осъди държанието на Петко и показа, че недоумява по какъв начин е допустимо човек да посегне и да отнеме живота на други хора. Седем години по-късно обаче, самият Димитър направи опит да убие решилата да напусне живота му обичана жена.

От Окръжната прокуратура във Велико Търново излязоха със известие за кървавия екшън в центъра на Лясковец. " На 30.12. към 20.30 ч., в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Г.Оряховица е постъпил сигнал за случай в град Лясковец, при който домакински скандал сред живеещи на фамилни начала 53-годишен мъж и 51-годишна жена прераснал в посягане против живота на единия. Със самоделно огнестрелно оръжие мъжът е създал изстрел, причинявайки тежко пострадване на дамата, след което прострелял себе си смъртоносно. Жената е превозена и оперирана по неотложност в МОБАЛ – В. Търново, само че остава в тежко положение с заплаха за живота.  По този мотив е формирано  досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.115, вр. с член 18 от Наказателен кодекс – " опит за ликвидиране “, водено под наблюдението на Окръжна прокуратура-В.Търново. Извършени са неотложни следствени дейности – оглед на местопрестъпление в наличието на дежурен прокурор, конфискувани са материални доказателства и сравнителни мостри за проучване, разпитани са очевидци. Изясняването и работата по случая продължава ", се споделя в известието на окръжната прокуратура в остарялата столица.

Съседите на килъра Грамудов са в потрес от случилото се. Те го разказват като доста добър човек, който се грижел за околните си и извънредно доста обичал внука си Захари, за който твърдял, че бил подготвен да даде живота си. 53-годишният мъж работел като багерист и правил услуги на частно. Освен това той бил и буен кулинар, а през 2019 година спечелил премия на Празника на зеленчуковата супа в град Златарица.

Простреляната Даниела Райкова  е учителка в лясковската гимназия и режисьор на самодейния спектакъл към локалното читалище. Колегите и от учебното заведение я разказват като доста слънчева жена. Тя присъединила даже обичания си Димитър в спектаклите си в читалищния спектакъл, къето той се изявявал като артист самодеец.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР