Деветгодишната Дейзи Мей Демитър, чиито долни крайници са ампутирани заради

...
Деветгодишната Дейзи Мей Демитър, чиито долни крайници са ампутирани заради
Коментари Харесай

Дете без крака ще дефилира на Парижката седмица на модата СНИМКИ

Деветгодишната Дейзи Мей Демитър, чиито долни крака са ампутирани поради малформация по рождение, ще дефилира на Парижката седмица на модата, съобщи Ройтерс. Тя ще показа детски модели на марката "Лулу и Джиджи " на Айфеловата кула.



Родената в английския град Бирмингам Дейзи Мей претърпява ампутация и на двата крайници поради малформацията фибуларна хемимелия - цялостна липса на дребния пищял. Операцията й е направена, когато е на 18 месеца. Тя стартира кариерата си на модел на английски марки предходната година.



Дейзи Мей към този момент дефилира на Лондонската седмица на детската мода през февруари и на Седмицата на модата в Ню Йорк този месец. Дейзи ще бъде първият модел с двойна ампутация, който ще се показа на Седмицата на модата в Париж.



Дейзи Мей употребява протези с гъвкави карбонови накрайници, с които бяга и се показва на стилния подиум. С тяхна помощ тя даже показва циганско колело на шоуто в Лондон. Но на учебно заведение върви с по-традиционен комплект протези.

Момичето споделя, че обича да носи нови облекла и да театралничи пред камерите и не се усеща по-различна от останалите деца.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР