Девет са вече жертвите на домашно насилие от началото на

...
Девет са вече жертвите на домашно насилие от началото на
Коментари Харесай

9 жертви на домашно насилие от началото на пандемията

Девет са към този момент жертвите на домашно принуждение от началото на епидемията от ковид. Растат и случаите на експанзия в фамилията.

От болница " Пирогов " оповестяват, че не престават и уголемяват самодейността си " Приемна за жертви на домашно принуждение и Гореща телефонна линия ".

3500 са към този момент сигналите за експанзия в фамилна среда, оповестяват от полицията. Само в Софийския градски съд, от началото на епидемията, са издадени 600 ограничаващи заповеди.

В тези условия е доста значимо да се основат условия жертвите на домашно принуждение да получат съответна поддръжка и грижи.

Обмисля се опция на пострадалите, които не постъпват в болница, да се дават краткотрайни жилища, до момента в който се изяснят аргументите за техните проблеми и се откри решение, заяви шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов.

Болницата ще разшири обсега на дейностите си посредством приемната за жертви на домашно принуждение, горещия телефон, на който могат да получат помощ и идно пускане на народен профилиран уеб страница за домашното принуждение.

Планирани са също конференции и полемики по тематиката.

Инициативата се реализира взаимно с Асоциация " Деметра " и е подкрепена фонд " Обединени против Covid-19 ", фондация " Tide " и Министерство на правораздаването.

От там приканват потърпевшите от домашно принуждение да алармират навреме на телефон 070040150.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР