Девет са дотук жертвите на малолетния убиец от Белград Коста

...
Девет са дотук жертвите на малолетния убиец от Белград Коста
Коментари Харесай

Малолетният убиец от Белград носил два пистолета и коктейл Молотов

Девет са дотук жертвите на малолетния палач от Белград Коста Кечманович. Седем девойки, едно момче и охранител починаха, откакто техният съученик влезе въоръжен в учебно заведение и откри пукотевица, съобщи основният редактор на Euronews Сърбия Боян Бъркич.

Други пет ученички и учителка се намират в болница, а положението на едно от децата и преподавателката е тежко.

От полицията оповестиха нови детайлности към това по какъв начин се е случило самото нахлуване. 13-годишният възпитаник първи умъртвил охранителя на учебното заведение, по-късно трима възпитаници в коридора, а по-късно влезнал в кабинета по история на учебно заведение " Владислав Рибникар ", където ликвидирал още пет от децата вътре. Там ранил и останалите. Много от учениците се крили под чиновете, а част от тях избягали през заден вход, показа бащата на ученичка пред AP.  

Коста носил и употребявал две оръжия – един револвер 9 милиметра диаметър и един малокалибрен. И двете са били законно притежавани от татко му. След като умъртвил съучениците си, излязъл самичък от учебното заведение и се е обадил в полицията. Скоро по-късно бил арестуван. 

Той е обезоръжен и до момента в който инспекторът му слагал белезници, го попитал за какво е умъртвил децата. Коста му споделил: „ Аз съм умопобъркан! “, заяви  

Било открито, че той носи у себе си и три коктейла „ Молотов “ – саморъчно направени бомби, които е желал да взриви, само че още не е ясно за какво се е отказал.

От полицията оповестиха, че Коста е имал нарисувани скици на класни стаи и квалифициран лист с хора, които е възнамерявал да нападна. Ученикът е използвал пистолета на татко си, който е бил лицензиран. Оръжието се съхранявало в сейф, само че Коста очевидно е знаел кода. Бащата също е задържан, съобщи AP.

Коста е бил измежду най-талантливите възпитаници в цялото учебно заведение. Печелил е голям брой награди от надпревари по математика и биология. 

Според последна информация, слаба оценка по история е провокирала гнева на отличника.

Приятелите му от учебно заведение споделят за него, че постоянно е бил спокоен и сгънат, и в никакъв случай не е създавал проблеми, а се е отличавал с примерното си държание. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР