Девет от пострадалите в катастрофата на АМ Тракия в неделя

...
Девет от пострадалите в катастрофата на АМ Тракия в неделя
Коментари Харесай

Девет от пострадалите в катастрофата на АМ Тракия мигранти остават в болница

Девет от потърпевшите в злополуката на Автомагистрала Тракия в неделя мигранти са оставени за лекуване в болничното заведение в Стара Загора. Сред тях е и 11-годишното дете. Няма заплаха за живота им, заяви Българска национална телевизия.

Продължава и следствието на случая. Предстои да бъдат прегледани камерите по автомагистралата и по пътищата в региона на границата с Турция, с цел да се откри от кое място тъкмо са влезнали мигрантите.

Възможните направления, по които са се движили, са два - от Свиленград и Малко Търново.

Вчера при случай на автомагистралата с бус, претрупан с мигранти, почина 1 човек, а десетки бяха ранени. Само през вчерашния ден бяха арестувани още 2 буса, прекарвали мигранти.

Вчера в болничното заведение в Стара Загора са били докарани 31 пациенти след злополуката. Първоначално е имало данни за 15 души, които са оставени за наблюдаване в болничното заведение. Към тази заран броят на пациентите, които остават за лекуване в здравното заведение е 9. Това заяви на брифинг шефът на Старозагорската университетска болница Йовчо Йовчев.

" Един се намира в Клиниката по интензивно лекуване и реанимация, останалите са разпределени в клиниките по неврохирургия, гръдна хирургия и ортопедия. 12-годишното дете остава в клиниката по реанимация. След направените проучвания демонстрираха усъвършенстване на излива, който имаше в региона на белите дробове. Останалите пациенти са постоянни и без заплаха за живота ", посочи Йовчо Йовчев - шеф на УМБАЛ - Стара Загора.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР