Девет от десет общини в Смолянско разпускат учениците в дървена

...
Девет от десет общини в Смолянско разпускат учениците в дървена
Коментари Харесай

Девет от десет общини в Смолянско обявиха дървена ваканция от днес

Девет от 10 общини в Смолянско разпускат учениците в дървена почивка от през днешния ден, като изключение прави единствено община Чепеларе. Причината е в с изобилния снеговалеж и неприятната метеорологична прогноза за минусови температури. Със заповед на кметовете на общини Смолян, Борино, Мадан, Рудозем, Девин, Доспат и Неделино дните от 27 до 1 март са оповестени за неучебни , в региона на Баните са два , а в Златоград на този стадий учебните заведения и детските градини ще са затворени единствено през днешния ден.

„ В взаимозависимост от метеорологичната конюнктура през ден ще бъде преценена нуждата от удължение на неучебните дни “, разяснява кметът на община Златоград Мирослав Янчев.

„ През идващите дни се чакат значителни снеговалежи и доста ниски температури з атова е добре учениците да останат по домовете си. Благодаря на всички учители и шефове за бързите и доста прецизни ограничения по опазването живота и здравето на всички деца “, разяснява Мария Семерджиева - шеф на Регионалното ръководство на образованието в Смолян.

На територията на община Чепеларе на този стадий няма проблеми с предвижването или обитаеми места без ток и вода. Това заяви кметът на общината Славка Чакърова.

„ При нас ситуацията е естествена, хубава бяла зима. Наложи се да включим спомагателна техника в разчистването на пътните артерии, само че няма непроходими пътища или проблеми “, разяснява Чакърова.

Тя бе безапелационна, че се следи отблизо обстановката, само че на този стадий счита, че няма потребност от разформироване на учениците, учебните заведения и детските градини са добре отоплени и нямаме проблеми в това отношение. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР