Девет научни експеримента от различни държави получиха одобрение да бъдат

...
Девет научни експеримента от различни държави получиха одобрение да бъдат
Коментари Харесай

9 международни експеримента ще бъдат извършени на борда на Китайската космическа станция

Девет научни опита от разнообразни страни получиха утвърждение да бъдат осъществени на борда на бъдещата Китайска галактическа станция (ККС), оповестиха във Виена през вчерашния ден шефовете на Китайската галактическа организация и на офиса на Организация на обединените нации за галактическите въпроси, осведоми Радио " Китай ".

Те бяха определени измежду 42 оферти от 27 страни. Шест от тях бяха признати изцяло, а три с избрани условия. В тях ще вземат участие 23 души от 17 страни. Китайската галактическа станция се планува да проработи през 2022г.

Избраните опити са освен от развити, само че и от разрастващи се страни, измежду които Франция, Германия и Япония, Кения и Перу. Те обгръщат необятен набор от научни тематики, като наблюдаване на Земята, слънчевите кафези, галактическите науки за живота и биотехнологиите.

Организация на обединените нации и Китай през май 2018 година поканиха членовете на Организация на обединените нации да подадат заявки за провеждането на научни опити на борда на ККС. Бъдеща цел на самодейността е да отвори ККС за всички страни и по-специално за разрастващите се страни, съобщи на конференция представител на Организация на обединените нации. „ Поставили сме си за цел да помогнем на разрастващите се страни да запълнят софтуерната бездна и да си обезпечат достъп до галактическото пространство и изследванията ", сподели Уан Цюн, делегат на Китай в Организация на обединените нации и други интернационалните организации във Виена.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР