Девет месеца след старта на употребата на ваксината на AstraZeneca

...
Девет месеца след старта на употребата на ваксината на AstraZeneca
Коментари Харесай

Ваксини срещу COVID-19 пристигнаха в британска полярна база

Девет месеца след старта на използването на имунизацията на AstraZeneca против ковид, препаратът доближи и до Антарктика, оповестява Би Би Си.

Ваксината е докарана по въздух тази седмица, с цел да бъдат ваксинирани 23-та чиновници, които се намират в английската изследователска станция " Ротера ". Това е най-южната точка на земната карта, до която доближава тази ваксина.
 Озоновата дупка над Антарктика се е затворила Озоновата дупка над Антарктика се е затворила
Озоновата дупка над Антарктика, която през есента на предходната година доближи най-големите си размери за последните години, се е затвор...

За да стигне до полярната база, имунизацията е пропътувала близо 20 000 км,  започнайки с полет от Бриз Нортън и прекъсване в Сенегал и на Фолклендските острови. На последния сектор транспортът е станал с дребен аероплан Twin Otter. През цялото време дозите са съхранявани при нужната температура от 2-8 градуса по Целзий в специфичен резервоар.

Освен някои случаи в чилийска база, на Антарктида няма нови инфектирани с Covid. Но с наближаването на летния проучвателен сезон още веднъж ще бъдат въведени строги здравни протоколи. Така да вземем за пример, екипажът на новия полярен транспортен съд на Обединеното кралство „ Сър Дейвид Атънбъроу “ скоро ще би трябвало да влезе в карантина, преди идващия месец да се насочи на юг с съоръжение и консумативи.

Първата доза от имунизацията към този момент е сложена на учените, инженерите и помощния личен състав на полярната станция, а втората ще бъде поставена след четири седмици.

Така чиновниците на полярната база ще имат прочут имунитет, когато посетителите стартират да идват за летния проучвателен сезон. " Хората ще стартират да идват от 20 октомври нататък, тъй че презимувалите полярници ще са имали най-малко по една доза ", изясни Джон Игър, началник на полярните интервенции на Британската антарктическа работа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР