Девет месеца след смъртта на сина на големия актьор Антоний

...
Девет месеца след смъртта на сина на големия актьор Антоний
Коментари Харесай

Голяма трагедия! 9 месеца чакат тленните останки на сина на актьора Антоний Генов от чужбина   



Девет месеца след гибелта на сина на огромния артист Антоний Генов от брака му с актрисата Нели Монеджикова покрусената майка най-сетне получи тленните остатъци на детето си и ги разпръсна ритуално над едно от обичаните му места – Камен бряг край Каварна. Монеджикова, която сега гледаме в основна роля в сериала на Нова телевизия „ Ол инклузив “ и на сцената на спектакъл „ Сълза и смях “, от години е унищожена от персоналната покруса, която я сполетя.

През предишния септември при странни и неизяснени условия нейният наследник Ангел Генов, плод на любовта ѝ с Антоний Генов, умря едвам на 43 години в Лондон, като беше открит от свои другари в жилището си в ужасяващо положение. Ангел, който е роден през 1978-а, приключва НАТФИЗ „ Кръстю Сарафов “ в класа на професор Надежда Сейкова. Играе в Театър „ Българска войска “, до момента в който не отпътува за английската столица, с цел да постъпи в школата MetFilm School. Генов-младши правеше чудесно усещане на критиците край Темза и участваше в редица продукции. У нас той бе притежател и на две награди „ Икар “ – за дебют като Алън Стренг в „ Еквус “ от Питър Шафър в Стара Загора и за поддържаща роля за Панталоне в „ Принцеса Турандот “ от Карло Гоци в Театър „ София “.

Ангел Генов не съумя да доживее даже възрастта на татко си – Антоний Генов, един от най-красивите и надарени родни артисти, който си отиде единствено на 56 след тежка меланхолия. Неговата орис е от най-тъжните в гилдията. От края на 70-те Генов-старши влиза от филм във филм, като блестящият му старт е в „ Записки по българските въстания “, където е Панойот Волов. Той е Велизарий в „ Хан Аспарух “, доктор Банков в „ Адаптация “, Владимир Расате в „ Борис Първи “. Има редица влиятелни оценки и се радва на неистова национална обич. В началото на новия век обаче киното изцяло незаслужено и обидно затваря вратите си за Антоний Генов и той дави тъгата си в алкохол, като постанова отдалеченост сред себе си, сътрудниците и публиката. Отива си в мизерия и в цялостна давност.
Депресията лишава живота и на неговия наследник Ангел, който преди трагичния си край също злоупотребявал с алкохола и неразрешените субстанции, описват негови другари.
Нели Монеджикова събра приятелите на сина си Ангел за поддръжка по време на разпръскването на праха му на Камен бряг.

„ Почти девет месеца откакто по този начин шокиращо, неуместно и недопустимо ни напусна, се събрахме, с цел да разпръснем праха ти. Разпръснахме го там, където се усещаше най-свободен, най-изпълнен, в мир със себе си..., там където беше твоят Рай на Земята, Камен бряг... Направихме го за теб, направихме го с вяра, че ще отнемем най-малко малко от безкрайната тъга на майка ти, направихме го и поради себе си. За да те почувстваме още веднъж. За да си още веднъж с нас... Пуснахме и светещи фенери, с цел да „ осветим “ мрака от загубата ти... И тъкмо когато фенерите се трансфораха в съзвездие на нощното небе, една ярка и устремена звезда падна... И ние повярвахме, че светлината, добрината, геният и чешитлъкът ти са безконечни!!! Беше красиво и толкоз особено, какъвто си ти, Ачо! “, написа една от приятелките на Генов-младши. из. Ретро бг

.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР