Девет години! Толкова време не е стъпвала навън 300-килограмовата Христина Секулова.

...
Девет години!
Толкова време не е стъпвала навън 300-килограмовата Христина Секулова.
Коментари Харесай

Най-тежката българка: Мечтая през новата година да проходя!

Девет години!

Толкова време не е стъпвала на открито 300-килограмовата Христина Секулова. В навечерието на новата, 2023 година първото нещо, което 33-годишната жена от Дупница си пожелава, е здраве и да може да върви още веднъж.

" През новата, 2023 година си поисквам аз и мама да оздравеем и да мога да вървя ", споделя пред " България Днес " Хриси и замисляйки се по-дълбоко, продължава: " Надявам се хората да са малко по-добри и да имат сърца. Ще ми се да няма заболели. Искам всички деца да имат родители, да няма принуждение над тях и над животните. "

Преди десетина години младото момиче претърпява мощен стрес, който отключва в нея биполярно разстройство. Заболяването съпътства човек цялостен живот и се характеризира със мощни промени на настроението. Христина стартира да пие медикаменти. От тях психическото й положение се усъвършенства, само че физическото се утежнява. Христина стартира да натрупа стремително килограми, които безмилостно я обездвижват.

Излишната телесна маса не разрешава на младата жена да стои повече от няколко минути изправена на крайници и заради тази причина е обречена да си е все вкъщи. Не може да излезе сама от стаята си, камо ли от къщата. Неотлъчно до най-тежката българка са нейните родители - Цветанка и Христо.

 Изнасят Хриси на ръце от вкъщи й, тъй като тя не може да върви сама

Изнасят Хриси на ръце от вкъщи й, тъй като тя не може да върви сама

 

Тази вечер Хриси ще чества точно с тях вкъщи.

" Аз съм 100% неподвижна. Не мога да отида на бар, не мога да отида на дискотека, не мога да отида на никое място. Когато бях здрава, стоях до доста късно и танцувах. Аз съм доста музикален човек. Мечтата ми беше да бъда певица, само че това си е просто фантазия ", усмихва се Секулова.

Семейството е претърпяло не един призрачен сън по пътя си. Преди няколко години безпаричието ги удря грубо. Христо и Цветанка не могат да купуват медикаменти за щерка си и вземат решение да изтеглят заем. Попадат на измамници, които им дават обещание ниска рента, само че най-после се оказва, че вместо да върнат 6000 лева, те дължат 42 хиляди Отчаянието ги принуждава да продадат жилището си, с цел да се издължат на кредиторите. Така се местят да живеят във фургон.

 Майката Цветанка е неразделно до щерка си

Майката Цветанка е неразделно до щерка си

" Христо купи генератор, с цел да имаме ток. За два дни изгаряше доста нафта и постоянно сме стояли на мрачно и студено ", добавя Секулова. От общината подават ръка на фамилията и им обезпечават общинско жилище, в което да се нанесат и да живеят обикновено. Предишният притежател е оставил след себе си бедност и съсипия. Благодарение на положителни хора, трогнали се от ориста на семейство Секулови, жилището е ремонтирано. Единственият проблем на фамилията остава преместването на щерка им до новия дом. На Христина й е изцяло невероятно да стигне до него сама, по тази причина викат пожарникари, които я изнасят на носилка. Днес фамилията мъчно свързва двата края, само че най-малко имат покрив над главата си.

Макар да не може да излезе от къщата си, Хриси дава обещание да се забавлява доста. Задължително ще изчака часовникът тази вечер да удари 12 часа.

" Подготвила съм елхата. Надявам се да имам подарък, както всяка година. Татко ми подарява неща, свързани с музиката - дискове, слушалки, а мама - парфюми, мечета. Не е значимо да е нещо огромно. Аз се веселя на дребните неща ", споделя още дупничанката.

Един от най-вълнуващите дарове, които е получавала Христина, е микрофон. Откакто го има, не изпуска мотив да го включи и да попее пред околните си. Категорична е и че тази вечер ще го направи.

" Първата ария, която ще изпея, е на Анелия - " Погледни ме в очите ". Много я одобрявам ", приключва положително Хриси. Нека желанието й се сбъдне през новата година!
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР