Девет часът е и още не сте вечеряли, така че

...
Девет часът е и още не сте вечеряли, така че
Коментари Харесай

Най-добрият режим преди лягане, за да предотвратите ментално „прегаряне“

Девет часът е и още не сте вечеряли, тъй че си поръчвате храна за у дома. Когато пристигна, я изяждате машинално пред компютъра или тв приемника. След това премисляте още 100 пъти случилото се денем, лежите на дивана, разглеждате обществените мрежи.

След като най-сетне се пъхнете под завивките, още веднъж хващате телефона си, с цел да изпратите няколко последни работни имейли или да пазарувате онлайн. След това се сещате, че не сте прибрали млякото в хладилника или стартирате да търсите зарядното за телефона, ставате от леглото и се разсънвате. Когато най-сетне заспите, е много след среднощ.

Звучи ви познато? Знаем, че желаете да заспите по-бързо, само че най-хубавият метод да извършите това е да отделите малко време за себе си и да установите някои привички във вашите часове на пробуждане и сънуване.

Разбира се, от време на време се нуждаете от почивна вечер, без да гоните графици, да се позабавлявате или просто да се отпуснете. Но това не значи, че не можете да се придържате към главната конструкция на всекидневието си.

Сега очертайте личната си вечер. Да, има доста променливи – придирчив брачен партньор, плачещи деца, строшен климатик, чинии за миене, които могат да ви изнервят и да ви попречат да си легнете в точния момент. Но колкото повече се придържате към навиците си, когато тези фактори не ви въздействат, толкоз по-добре ще се чувствате.

 сън iStock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР