Девет африкански държави и Иран закъсняват с плащането на вноските

...
Девет африкански държави и Иран закъсняват с плащането на вноските
Коментари Харесай

Девет държави от Африка и Иран може да изгубят правото си на глас в ООН заради просрочени членски вноски

Девет африкански страни и Иран закъсняват с заплащането на вноските си в оперативния бюджет на Организация на обединените нации и ще изгубят правото си на глас според хартата на интернационалната организация, съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно в писмо до ръководителя на Общото заседание Волкан Бозкър, съобщи Българска телеграфна агенция.

В писмото са изброени минималните суми, която би трябвало да изплатят десетте страни, с цел да не изгубят правото си на глас. Начело в листата е Иран, който би трябвало да внесе 6 251 298 щатски $, следван от Сомалия (1 443 640), Коморските острови (871 632), Сан Томе и Принсипи (829 888), Либия (705 391), Конго (90 844), Зимбабве (81 770), Централноафриканска република (29 395), Южен Судан (22 804) и Нигер (6733).

Хартата на Организация на обединените нации дава правото на 193-членното Общо заседание да реши дали просрочването на отговорности е по причина, която е "извън надзор на страната членка ", и в случай че това е по този начин, тя може да продължи да гласоподава.

Размерът на годишните вноски в бюджета на Организация на обединените нации се дефинират въз основа на междинния годишен Брутният вътрешен продукт за последните 10 години при отчитане на приходите на глава от население и външния дълг на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР