Дева Мария от Гуадалупе е национален храм на Мексико. Мястото

...
Дева Мария от Гуадалупе е национален храм на Мексико. Мястото
Коментари Харесай

Чудесата, които нямат обяснение

Дева Мария от Гуадалупе е народен храм на Мексико. Мястото е свято поради поверие, в което се споделя по какъв начин Дева Мария се явила на локален човек и с цел да послушат думите ѝ, предадени посредством него, изпратила обръщение под формата на неин облик върху дрехата на мъжа!

Изморени сме от през целия ден обиколки на мегаполиса. След към час ще ни застигне залеза и нямаме доста време за снимки…
Още от Свободно време  татуировка цветя Утре е Малка Богородица: какви са поверията и обичаите за деня  жена есен книга одеяло 3 книги, които би трябвало да прочетете този септември  изложба изгрев Притча: Само постоянството дочаква по-добро утро!  dfgdf Молитвата, която притегля прелестни неща в живота ни
Старата базилика е толкоз мощно наклонена, че имаш чувството по какъв начин всеки момент ще се сгромоляса пред очите ти. Това са следствията от построяването на Мексико Сити върху пресушеното езеро. Подобна орис имат доста здания в града. Вестибуларният ми уред се обърква тотално сега, в който стъпвам на пода в остарелия храм. Ходя като че прекосявам наклонена писта. Как ли се държи тази структура към момента?!

Храмът е издигнат наоколо до хълма Tepeyac, тъй като се счита, че точно тук Дева Мария от Гуадалупе се появила на Свети Хуан Диего Куахтлатоацин.

Хуан Диего Куахтлатоацин, роден и живял в Мексико в края на 15-ти, началото на 16-ти век, е първият римокатолически локален светец от Северна и Южна Америка. Твърди се, че той е получил видението на Дева Мария през декември 1531 година

В базиликата Гуадалупе се съхранява мантията, на която се появил облика на Дева Мария като доказателство за достоверността на виденията и нейните послания. Този плащ и преданието стават причина базиликата Гуадалупе да се трансформира в най-големия международен център за поклонение на католиците, посещаван от милиони гости годишно.
 ж  ж  ж
Хуан Диего не е бил нито богат, нито авторитетен човек.

Дева Мария му се е явила в зори като Богородица и заповядала на Хуан Диего да изиска от епископа да издигне параклис в нейната чест, с цел да може да облекчи страданието на всички, които я приканват в потребност. Епископът изискал знак, който да потвърди, че това в действителност е небесно обръщение. Дева Мария заръчала на Хуан Диего да се изкачи на хълма и да набере от цветята, които порастват там.

По знамение, Хуан Диего намерил обилие от цветя, които ненадейно били разцъфтели по скалистия скат, където нормално растели единствено кактуси и трева. Използвайки мантията си като чувал, той се върнал при Богородица, а тя подредила цветята и му споделила да ги отнесе на епископа. Като влиза при епископа по-късно същия ден, Хуан Диего разгърнал мантията си и цветята се разпилели на пода. В този момент епископът видял върху мантията отпечатъка на облика на Дева Мария.
 ж  ж  ж
От този момент стартират чудесата на Дева Мария от Гуадалупе.

Чудо е станало и с нас. Умората си е отишла. Отново сме изпълнени с сила. Залезът обагря в розово небето над храма и фотосите наподобяват фантастично!
 ж  ж  ж
Гледайте новите епизоди на поредицата всяка неделя от 13 ч., по Диема!

Всички минали епизоди можете да гледате тук
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР