Deutsche Telekom ще съкрати 10 000 свои служители по цял

...
Deutsche Telekom ще съкрати 10 000 свои служители по цял
Коментари Харесай

Най-големият телеком в Европа съкращава 10 000 служители

Deutsche Telekom ще редуцира 10 000 свои чиновници по целия свят през идващите 3 години, оповестяват немски медии.

Най-големият снабдител на телекомуникационни услуги в Европа се готви да усъвършенства губещото си поделение за ИТ услуги - T-Systems, пробвайки се да спести 600 млн. евро.

6000 от съкратените работни позиции ще бъдат в Германия, а чиновниците към този момент са известени за проекта за преструктуриране. Затруднената дъщерна компания е шеф на 37 000 чиновници, от които 18 000 в Германия.

 Европейската комисия ревизира договорка на Deutsche Telekom
Европейската комисия ревизира договорка на един от най-големите европейски оператори

Телекомът желае да разшири бизнеса си в Холандия

T-Systems счита да затвори 90% от 230-те си клона, оставяйки единствено 20, оповестява немският бизнес всекидневник Handelsblatt.

Профсъюзът на чиновниците в бранша на услугите даде обещание да се бори с " безотговорните съкращения на работни места ", които бяха оповестени, откакто диалозите сред синдикатите и управлението на компанията се оказаха безрезултатни.

Според синдикатите вместо да се " бори и да се приготви за бъдещето " на бизнеса, телекомуникационният оператор избира " немислима стратегия за строги икономии и ясно обрисувани ограничения за всеобщо заличаване на работни места ".

 Deutsche Telekom за първи път тества 5G антени
Най-големият телеком в Европа за първи път сподели по какъв начин работи 5G

Глобалното пускане на технологията ще е през 2020 година

Профсъюзите считат, че телекомът-гигант възнамерява да трансферира доста от работните места в страни с по-ниски заплати като Индия и дадоха обещание да се опълчват гневно на съкращенията.

Компанията майка Deutsche Telekom регистрира 3.9% спад в приходите за първото тримесечие, 17.9 милиарда евро, а мощното евро в допълнение попречи на растежа на телекома. Нетната облага на групата за тримесечието се усили с 32.8% на годишна база до 992 млн. евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР