Deutsche Post DHL Group (DPDHL) и Volvo Trucks подписаха споразумение ...

Deutsche Post DHL Group (DPDHL) и Volvo Trucks подписаха споразумение

Deutsche Post DHL Group преминава към елкамиони Volvo

Deutsche Post DHL Group (DPDHL) и Volvo Trucks подписаха съглашение за съдействие за ускорение на прехода към електрически търговски транспортни средства. DPDHL има намерение да форсира прекосяването си към потребление на тежкотоварни електрически камиони, като разположи 44 нови електрически камиона Volvo по направления в Европа.

Планираната поръчка включва 40 електрически камиона Volvo FE и Volvo FL, които ще се употребяват за доставка на пратки в градския трафик. Електрическите камиони за дълги дистанции също са част от поръчката, която DHL ще употребява за районен превоз, като се стартира с четири Volvo FM Electrics във Англия. Първите камиони към този момент са поръчани, шест от DHL Parcel UK и два от DHL Freight. В резултат на това DPDHL икономисва към 600 тона CO2 и съвсем 225 000 литра дизелово гориво всяка година.

Volvo Trucks бе отпред в пазара на напълно електрически тежкотоварни камиони в Европа с пазарен дял от 42 % през 2021 година Още през 2019 година Volvo Trucks беше една от първите марки камиони в света, която стартира серийно произвеждане на електрически камиони. Компанията е доставяла електрически камиони на разнообразни клиенти в Европа, Северна Америка и Австралия.

Източник: auto-press.net


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg