Deutsche Bank се съгласи да плати 75 млн. долара за

...
Deutsche Bank се съгласи да плати 75 млн. долара за
Коментари Харесай

Deutsche Bank ще плати $75 млн. на жертви на покойния милиардер и сексуален престъпник Джефри Епстийн

Deutsche Bank се съгласи да заплати 75 млн. $ за споразумяване на правосъдно дело, в което се твърди, че кредиторът се е облагодетелствал от трафик на хора, задържайки Джефри Епстийн като клиент. Жертви на финансиста упрекнаха немския колос, че по този метод е оказал помощ половите закононарушения на към този момент починалия милиардер.

Неназована жена под общото название Джейн Доу, която твърди, че е била измъчвана от Епстийн, за пръв път подаде оферти групов иск против Deutsche Bank през ноември, откакто нюйоркски закон разреши искове за полово принуждение с изтекла отминалостта да бъдат обсъждани за стеснен интервал от време.

В жалбата се твърди, че немската банка „ е предпочела облагата пред спазването на закона “ и е знаела, че „ ще завоюва милиони долари от улеснението на половия трафик на Епстийн “.

В резултат на постигнатото съглашение десетки дами могат да си поделят присъденото обезщетение, което ще бъде разпределено на суми до 5 млн. $ за всяка, споделиха осведомени с въпроса.

Със съглашението се поставя точка на едно от трите правосъдни каузи, свързани с кредитори на Епстийн. Другите две са против JPMorgan Chase, която е съдена от друга хипотетична жертва, и към Американските Вирджински острови, където Епстийн имаше имение.

Адвокатите на ищците обявиха, че считат, че сумата, платена от Deutsche, е „ евентуално най-голямото (финансово) споразумяване на разногласия, свързани със полов трафик, с присъединяване на банкова институция в историята на Съединени американски щати “.

В взаимно изказване представителите на упоменатата като Джейн Доу жертва – Edwards Pottinger и Boies Schiller Flexner – дефинираха съглашението като кулминационната точка на над десетгодишно следствие, целящо да подведе под отговорност един от финансовите банкови сътрудници на Епстийн.

През 2020 година Deutsche заплати 150 млн. $ на Министерството на финансовите услуги на щата Ню Йорк по отношение на връзките си с Епстийн и пропуските във вътрешното сходство. А предходната година се съгласи да заплати 26 млн. $ на акционерите, които упрекнаха банката, че ги е подвела във връзка с процеса на инспекция на клиентите.

Банката отхвърли да разяснява съглашението.

През последните години Deutsche е вложила 4 милиарда евро в възстановяване на вътрешните си системи за сходство, като е построила екип за битка с финансовите закононарушения, състоящ се от повече от 1900 души, съобщи осведомен с въпроса.

Банката за първи път притегли Епстийн като клиент през август 2013 година, скоро откакто JPMorgan се отхвърли от него на фона на опасения за половите му закононарушения и известия, че е плащал на жертвите в брой.

Според правосъдните документи Пол Морис, някогашен банкер от JPMorgan, който минава в Deutsche, е посъветвал банката, че Епстийн може да докара със себе си доходоносни клиенти. В последна сметка Deutsche се отхвърли от Епстийн като клиент през декември 2018 година

Според правосъдните документи финансистът, неговите другари и следените от него юридически лица са разкрили повече от 40 сметки в банката, като са подали активи на обща стойност над 110 млн. $.

В заповедта си, с която отчасти отхвърля опита на Deutsche Bank да приключи делото, наблюдаващият арбитър Джед Раков декларира, че Епстийн „ е изискал съвет от Deutsceh Bank по какъв начин да структурира тегленията си, тъй че да избегне известяван... и е бил предпазен от това, че Deutsche Bank не е подала отчети за подозрителни действия “.

Той съобщи, че е „ евентуално “ Deutsche да се е облагодетелствала от трафика на хора и по този начин даде ход на правосъдния развой.

През 2008 година Епстийн се призна за отговорен по щатско обвиняване за склоняване на малолетна към проституция във Флорида. През 2019 година федералните прокурори го упрекнаха в трафик на хора за полова употреба, а той се самоуби в пандиза, до момента в който чакаше правосъден развой.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР